Astăzi m-am apucat de iubit!

De ieri m-am lăsat de fumat și astăzi m-am apucat de iubit. Pe mine! End of story?!

Și ar trebui să închei articolul. Însă… de ce n-aș mai scrie puțin?! Se merită! Până la urmă Dama Fără Secrete este un teritoriu unde femeia din mine, cea pe care o ascund de ochii lumii, poate fi ea, își poate așterne gândurile și sentimentele cele mai tainice. Gândurile mele, cele care au îngrozit sau au pus pe fugă.

Astăzi m-am apucat de iubit. Pe mine, iarăși. Din nou. M-am privit în oglindă și mi-am spus:

Naivă ai fost, puternică ești! Uită-te la tine! Nu te-a doborât până acum nimic. Nici soarta, nici oamenii n-au putut să te lipsească de tine. Tu ești singura persoană de care ai nevoie. Singura care te poate purta acolo unde îți dorești. Singura care îți poate aduce fericirea și iubirea. Cea mai importantă persoană din viața ta!

Uită-te adânc în ochii tăi, în ochii ăia mari și negrii ai tăi, și înțelege că fericirea ta nu depinde de nimeni și de nimic. Ochii tăi, oglinda sufletului, au plâns și s-au bucurat pentru prea mulți oameni. Bucură-te și pentru tine.

Privește-ți nasul cârn, mulți mincinoși ai mai mirosit de la distanță. Dar nasul ăla mic, a avut prilejul să miroasă parfumuri pe care mulți nu le vor mirosi nici într-o viață întreagă. Ai mirosit bucuria, știi, avea miros de iasomie și secret, acum o ai pe toată în inimă.

Privește-ți buzele. Buzele ți-au fost sărutate în sute de moduri. Ai gustat miere de pe buzele unora și te-ai otrăvit cu veninul altora. Dar buzele tale, deși au fost reduse la tăcere adesea, au adus multă alinare oamenilor. Și-au purtat cu succes misiunea. Buzele tale au iubit, au dojenit, au ajutat, au încurajat, au calmat și au ațâțat o mulțime de oameni. Acum e vremea să înveți să te săruți pe tine. Să te răsplătești pentru tot, cu bune și rele.

Privește-ți urechile mici, de femeie tânără și dornică. Amintește-ți toate vorbele și șoaptele. Urechile tale au auzit multe multe nebunii, multe minciuni, multe secrete, multe vorbe fără rost, multe promisiuni rămase neîndeplinite. Ai ascultat mulți oameni, mulți ți-au spus fericirile și durerile. Acum ascultă-te pe tine și dă glas vocii din interior. Ascultă-te cu atenție și dăruiește-ți exact ce ai nevoie.

Privește-ți zâmbetul. Inocență mascată. Înșelător. Câți au profitat de el? Câți l-ai interpretat greșit? La câți l-ai oferit gratuit? Zâmbește-ți ție înainte de a le zâmbi altora. Zâmbește-ți și spune-ți – tu ești chiar ești o femeie de toată isprava și poți să-ți oferi totul. Fără limite. Până acum ai dat altora, învață să îți oferi în primul rând ție.

Privește-te în întregime. Ești întreagă. Ești vie. Gândești. Respiri. Trăiești. Încă ai puterea să iubești. Speranța moare ultima. Știi că ești pe drumul cel bun. Încă vrei, poți și ai. Iubește-te pe tine! Mândrește-te cu tine! Prețuiește-te! Acum! Nu mai târziu. Nu mâine. Nu aștepta un motiv. Nu aștepta un om care să-ți spună – ești minunată. Tu știi foarte bine că ești minunată. N-ai nevoie de aprobările și de confirmările altora. Nu trebuie să te poarte nimeni spre înaltul cerului, întinde-ți mâinile și atinge-l singură. Poți.

Azi sunt mai bună decât ieri. Sunt mai înțeleaptă decât ieri! Și mâine… mâine sunt de neoprit.”

Dacă te ajută, invoacă aceste gânduri ori de câte ori te îndepărtezi de tine. N-ai nevoie de nimeni, ai nevoie doar de tine întreagă. Nu te lăsa cioplită de alții.

Sharing is caring!