Bărbatul adevărat vrea o femeie puternică!

Bărbatul adevărat vrea o femeie puternică

„Să ții minte, bărbații adevărați iau decizii, băieții nu. Bărbații inteligenți se îndrăgostesc de femei puternice și caută să le transforme în femei și mai puternice.”

În urmă cu ceva timp am scris un articol numit „Bărbatul NU este nehotărât”, așa că astăzi m-am gândit să vin cu o mică/mare completare. Bărbatul nu doar că NU este nehotărât, bărbatul adevărat ia decizii și vrea alături de el o femeie puternică. Dacă este nevoit, este capabil să ia decizii chiar și în numele tău dacă el crede că acea decizie este pentru binele amândurora.

Am tot trâmbițat prin articolele trecute că noi, femeile, căutăm bărbatul puternic, capabil să ne stăpânească. Cu cât este mai slab, cu atât avem mai tare tendința de a-l îndepărta. Nu ne plac bărbații pe post de jucării de pluș, nu ne plac bărbații care se victimizează, care fac doar ce spunem noi, care sunt ușor de mințit sau de manipulat. Nu ne plac bărbații nesiguri și temători, incapabili să ia decizii. Bărbatul slab, poate să ofere și luna de pe cer, poate să fie cel mai bun amant, cel mai afectuos și mai atent, dacă nu are o personalitate puternică, degeaba. V-o spun din experiență.

Tot din experiență vă spun că și bărbații au aceleași așteptări de la noi. Cu cât o femeie este mai slabă, mai prostuță, mai ușor de supus, cu atât prezintă mai puțin interes. Frumusețea este un atuu, dar nu este suficientă. Un bărbat se poate plictisi chiar și de cea mai frumoasă femeie. Dacă este doar frumoasă și-i lipsește inteligența și puterea, atunci va fi lăsată cu ochii în soare mai devreme sau mai târziu. Oricât ați crede că bărbații caută femei supuse, NU este deloc așa.

Bărbatul adevărat vrea o femeie puternică și imediat după ce o cucerește, o transformă într-o femeie și mai puternică. Cel care caută să-și transforme iubita/soția într-o femeie dependentă de el, de fapt nu o iubește, ci o folosește. Are nevoie de ea și atât. Iubirea nu înseamnă „am nevoie de tine”, nu este condiționată de nimic. Nu te iubesc pentru că mă iubești, te iubesc pentru că te iubesc. Simplu. Nu ai nevoie de un bărbat care să aibă nevoie de tine, pentru că într-o zi s-ar putea să nu-i mai fi de folos, să nu mai trezești nimic în el și să nu-l mai ajuți cu nimic pentru ca el să devină mai bun decât este deja. Dacă doar are nevoie de tine, când nu vei mai avea ce să oferi, o să plece ca și cum nu ai fi existat.

Femeie puternică fiind, ai nevoie de un bărbat care să se întoarcă la tine din dragoste, de plăcere, necondiționat de nimic, pentru că tu ești versiunea lui cea mai bună, pentru că ești puternică și știe că ai putea să supraviețuiești fără el, indiferent de împrejurare. Aceea este dragostea, când te caută din propria inițiativă. Când vine acasă pentru că așa simte. Vine la tine pentru că acolo vrea să fie. Pentru că tu ești femeia puternică și iubitoare pe care a căutat-o o viață întreagă și pentru că ce trăiește cu tine, neîngrădit, nu poate regăsi alături de nimeni.

Dependența consumă și distruge o relație. Dependența te face să ai așteptări prea mari. Și în loc să te bucuri de relație și de iubirea voastră, strici lucrurile cu posesivitatea și gelozia ta. Pentru că a fi dependentă de un bărbat este echivalent cu a NU fi capabilă să trăiești fără el. Este un soi de obsesie care vă macină pe amândoi. În loc să te bucuri când apare, în loc să îl întâmpini cu bucurie și pasiune, pentru că s-a întors, chiar dacă au trecut nu știu câte zile și el a avut nevoie de puțin spațiu numai pentru el, tu îi faci reproșuri și ajungeți să vă certați. Îi faci reproșuri sau te victimizezi, îți plângi de milă în fața lui și-l faci să se simtă vinovat pentru cât de bună ești tu și pentru cât de nemernic e el.

Astfel îl faci să se întoarcă la tine pentru că se teme de un eventual scandal sau pentru că îi este milă de tine și nu vrea să suferi. O să își dea seama că ai devenit dependentă de el și oricât va încerca să rămână, să lupte pentru salvarea relației, o să obosească. Și dacă obosește, devine capabil să ia decizia de care tu fugi ca dracul de tămâie: „Ești prea bună pentru mine, am terminat-o, așa este mai bine pentru amândoi.”

Bărbații nu vor să audă replici precum: „mi-e frică să nu te pierd, ești înconjurat de prea multe femei frumoase, ia-mă și pe mine cu tine, petrece-ți mai mult timp cu mine, sunt complexată, parcă nu mă mai iubești la fel, parcă nu mai ești la fel cu mine, nu sunt îndeajuns de bună pentru tine, nu cred că te merit.”

Bărbații nu vor să audă întrebări de genul: „Ți-a fost dor de mine? Mă mai iubești? Mă mai vezi la fel de atrăgătoare ca la început? Sexul e la fel de bun? Mă mai dorești la fel de mult? Te simți la fel de bine cu mine? Ți-a plăcut ce s-a întâmplat azi-noapte? Pe unde ai umblat? Cu cine mă înșeli? ”

Bărbații nu vor astfel de reproșuri: „Ești dezinteresat. Ești absent. Ești egoist. Ești insensibil. Ești indiferent. Nu mai ești afectuos. Ești sub orice critică.”

Orice simte, o să îți spună el fără să întrebi și fără să cerșești. Dacă te trezești că ai toate aceste nemulțumiri, dubii sau întrebări în minte ia o pauză. Fii puternică și cere-i o pauză. Nu cerși, nu te milogi, nu te umili. Pauza aceasta este răgazul pe care i-l acorzi pentru a-și revizui atitudinea fără să-i faci un scandal monstru. Pauzele apropie dacă el te iubește și tu te dovedești a nu fi dependentă de el.

Învață să-ți trăiești viața nu doar cu și pentru el, dar și independent de el. Uneori iubirea se termină, iar viața ta nu trebuie să se încheie la el. Tu trebuie să demonstrezi că ești puternică și poți să supraviețuiești cu sau fără el lângă de tine.

Bărbatul adevărat vrea o femeie puternică. Dependența desparte, degradează relația, pentru că duce la tot felul de greșeli și lucruri urâte. Pe când independența apropie, duce la admirație și iubire necondiționată.

Fii puternică și o să-l ai aproape!

Sharing is caring!