Colecționara de Secrete

În acest moment dau startul unui nou proiect. Proiectul se numește „Colecționara de Secrete – Labirintul lumii virtuale” și este de asemenea titlul cărții pe care am început-o de vreo două luni. Am scris deja zece capitole și sunt extrem de încântată de ceea ce iese.

Mi-a trebuit mult curaj să încep această carte, însă a sosit vremea. Colecționara de Secrete nu este o ficțiune, este de fapt un jurnal despre viața mea virtuală. Este o carte în care o să prezint pericolele care pândesc pe la colțuri în mediul online, dar și mirajul și frumosul acestei lumi paralele. Cu toții avem vieți duble. Ne împărțim timpul între online și offline. Suntem prădători și prade. Ne dezvăluim în online așa cum suntem de fapt sau mințim, seducem sau suntem seduși, iubim sau suntem iubiți, trădăm sau suntem trădați, avem și n-avem parte de ceea ce ne dorim, oferim sau primim. Eu voi prezenta în cartea mea toate aceste lucruri. Personajele mele sunt reale, poartă prenumele lor reale, au vieți reale, sunt oameni cu defecte și calități. Datorită lor am ajuns să scriu această carte, ei m-au influențat, iar eu mi-am pus de asemenea amprenta asupra lor. Cu unii încă mai țin legătura, cu alții nu.

Îmi asum toate secretele, confesiunile și poveștile pe care le voi scrie. Voi spune adevăruri pe care nu mulți au curaj să le expună public și voi arăta lumii fețele văzute și nevăzute ale oamenilor și pericolele la care ne expunem atunci când dăm voie unui om cunoscut virtual să intre prea adânc în viața noastră reală. Virtualul este un cuțit cu două tăișuri. O parte distruge, o parte dezvoltă. În funcție de alegerile noastre și de oamenii pe care îi întâlnim în online, evoluăm sau involuăm. Însă nimeni nu rămâne neschimbat. Fiecare poveste virtuală, la fel ca în viața reală, reprezintă de fapt o lecție. Înveți sau persiști în prostie! Eu am ales să învăț.

De acum încolo voi publica pe blog, în categoria „Colecționara de Secrete” fragmente din cartea mea. Vor semăna cu niște articole de 400-500 de cuvinte și au menirea, bineînțeles, de a stârni curiozitatea și de a vă face să vă puneți un semn de întrebare. În același timp îmi doresc să aflu părerile voastre despre carte și în funcție de opinii, voi îmbunătăți „opera” mea. Când cartea va fi finalizată, o voi publica și o voi promova prin intermediul acestui blog și nu numai. Habar n-am dacă e bine să postez pe Dama Fără Secrete bucăți din carte, nu știu dacă editurile permit așa ceva, însă îmi asum riscul. Într-un fel sau altul, Colecționara de Secrete o să cunoască lumina tiparului.

Fragmentul de azi este din prefață:

„În căutarea iubirii supreme, m-am rătăcit printre propriile idealuri. Mi-am pierdut adesea sinele, dar tot de atâtea ori m-am regăsit. Toate relațiile potrivite și nepotrivite pe care le-am avut, m-au călit și m-au făcut mai puternică. Cine sunt eu? Cine este Colecționara de Secrete? Sunt eu! Femeia din umbră! Cea care știe totul, dar are mâinile legate și inima în lanțuri!

N-am fost dintotdeauna o colecționară de secrete, acest statut l-am dobândit odată cu trecerea timpului. Până de curând am crezut că rolul meu în lumea virtuală este acela de a colecționa secrete și de a ajuta oameni. Mă simțeam bine să aflu, să știu, să ajut. Mă simțeam utilă. Numai că acum am început să mă îndoiesc de asta. Nu mai sunt la fel de sigură că pot salva lumea. Nu mai cred în rolul pe care mi l-am asumat și sinceră să fiu, nu pot să îl mai duc.

Mi-au trebuit doisprezece ani ca să strâng toate aceste povești pe care urmează să ți le dezvălui; și 2015 este exact anul în care mă voi confesa. Până acum am ascultat, acum urmează să povestesc eu. Nu pot să mai car aceste secrete și nu voi mai da niciodată voie unui om cunoscut în lumea virtuală, să intre prea adânc în viața mea. Nu voi mai lăsa pe nimeni cunoscut pe internet să-mi influențeze sau să-mi invadeze viața reală. Oamenii aceștia m-au schimbat, m-au transformat și m-au făcut mai puternică. Dar am plătit un preț scump. Nu am fost slabă, am fost sensibilă și implicată. Tot ce-am făcut a fost cu bună știință. Nu regret nimic, însă femeia puternică de astăzi a plătit tribut fiecărui om de care s-a atașat.”

Sharing is caring!