De ce „aruncă” o femeie un bărbat?

De ce aruncă o femeie un bărbat? Ce aruncă o femeie poate să fie perfect pentru alta și aici, evident, mă refer la un bărbat.
Suntem pretențioase, această „calitate” nu ne-o poate contesta nimeni. Sunt anumite lucruri peste care nu trecem. Vrem să fim iubite, dar să nu fim posedate. Vrem confort, dar să nu ne simțim cumpărate. Vrem afecțiune, dar să nu fim sufocate. Vrem să fie puțin rebel, dar nu indiferent sau nepăsător. Vrem să fie puternic, dar nu dur. Vrem să fie, dar nici prea mult. Dacă este prea serios, nu-i bine. Dacă este prea vesel, devine superficial. Dacă își dorește exclusivitate ne speriem, iar dacă vrea să se vadă și cu alte femei, suntem geloase. Oricum ar fi, aproape niciodată nu-i bine. Și atunci oricât ar fi relația de frumoasă, se strică. Mai ales dacă partenerii nu sunt atât de potriviți unul pentru altul.

Ne dorim un bărbat perfect, din toate punctele de vedere, și atunci când realizăm că nu este atât de „minunat” pe cât am crezut la început, îl aruncăm ca pe o măsea stricată. Nici noi nu suntem niște sfânte, suntem pline de defecte, însă cine ne poate învinovăți?! Așa ciudate și puțin nebune, reprezentăm până la urmă sexul frumos. Într-adevăr suntem neîndurătoare cu bărbații pe care nu-i iubim și suntem în stare să ne umilim îngrozitor de mult atunci când iubim. Și totuși, când o femeie „aruncă” un bărbat, acela va deveni perfect pentru o altă femeie.

De ce aruncă o femeie un bărbat? Uneori pentru că are prea multe motive, alteori pentru că își dorește altceva un alt tip de bărbat, un alt tip de relație. Sunt pe lumea asta o grămadă de femei care nu știu să-și aprecieze partenerii. Femei care înșală, femei veșnic nemulțumite, femei care vor prea mult, femei cu o grămadă de pretenții și exigențe. Și atunci tipul respectiv rămâne singur. Dar nu pentru mult timp, pentru că se va ivi o altă femeie care să vadă în el acele calități pe care cealaltă n-a știut să le aprecieze, acel potențial pe care cealaltă l-a irosit sau nu a știut să-l potențeze și mai mult. Defectele pe care cealaltă nu le suporta, pot fi calități prețioase pentru altă femeie. Obiceiurile lui enervante, cele pe care fosta le detesta, pot fi detalii înnebunitoare pentru altă femeie. Imperfecțiunile lui îl fac perfect pentru o altă femeie.

De ce aruncă o femeie un bărbat? Poate că asta este șansa pe care divinitatea o oferă acelor femei care nu au reușit să își găsească sufletul pereche. Acea despărțire ar putea să pară o mare supărare pentru el și poate chiar este o mare nefericire, însă acolo, undeva, se află femeia perfectă pentru el, care să-l iubească, să-l repecte și să-l aprecieze așa cum merită. Suntem cam prea pretențioase, dar trebuie să recunoaștem, așteptăm bărbatul „aruncat” de alta pentru că acela este deja șlefuit. Știe ce este și ce nu este bine să facă într-o relație. Știe cât, cum și în ce fel să ofere. Este trecut prin viață, are experiență și atunci când se va dărui, când o să decidă el că acea femeie merită, o să-o facă total. Fără să se mai teamă de nimic, nici măcar de despărțire.

Așa că, dragele mele doamne și domnișoare, aruncați bărbații, ei sunt perfecți pentru alte femei. Sunt perfecți pentru noi, pentru femeile imperfecte care își doresc o relație adevărată, fără mofturi și nemulțumiri care pot fi remediate.

Sharing is caring!