De ce bărbații și femeile sunt diferiți?

De ce bărbații și femeile sunt diferiți?

Aveam un prieten care îmi spunea adesea: „Femeile nu gândesc logic. Sunt prea emotive și superficiale.”, iar eu mă gândeam, fără să îi spun, bineînțeles: „Păi dacă femeile sunt ilogice, voi, bărbații sunteți nesimțiți, misogini și deloc atenți la nevoile noastre emoționale”. De fiecare dată când făcea aluzie că am fi proaste sau prea slabe, mi se urca sângele la cap.

Întâmplarea a făcut ca ieri, un foarte bun și vechi prieten, să-mi recomande  o carte absolut GENIALĂ. Iar scriu cu majuscule, nu e bine. Cartea se numește „De ce bărbații se uită la meci și femeile în oglindă” și este scrisă de Allan Pease și Barbara Pease. Vă recomand din tot sufletul această carte, atât vouă, bărbaților, dar mai ales femeilor.

Cartea „De ce bărbații se uită la meci și femeile în oglindă” explică foarte bine și foarte clar de ce bărbații și femeile sunt diferiți.  Dacă vrei să-ți înțelegi mai bine partenerul, cum gândește, ce gândește, ce simte, cum îl poți ajuta sau din contră, când este momentul să-i oferi timp și spațiu, atunci citește această carte. Ea descrie mecanismul de gândire al bărbaților, dar și al femeilor.

Suntem diferiți, avem nevoi diferite, gândim diferit și de fiecare dată aceste diferențe transformă relațiile de iubire într-o competiție. În loc să ne iubim, să ne înțelegem și să ne completăm, ne luptăm. În loc să fim mai atenți la nevoile partenerului, îl criticăm, îi reproșăm și-i mâncăm zilele fără să-i înțelegem comportamentul. După ce veți citi această carte, nu doar că veți înțelege mai bine cum gândesc femeile și cum gândesc bărbații, dar veți îmbunătăți cu succes calitatea comunicării cu partenerul și veți reuși să atingeți acel nivel înalt de empatie și înțelegere după care tânjiți în viața de cuplu.

Cartea asta este o revelație pentru mine și este singura carte pe care o voi citi de două ori. Eu nu citesc cărțile de două ori, nu pentru că aș fi vreun geniu și rețin tot, ci pentru că nu am răbdare. Mintea mea selectează informațiile de care sunt interesată, iar restul trec ca și neobservate. Aceasta este încă o caracteristică specifică femeilor și este explicată foarte limpede în carte. Femeile pun accent pe detalii. Dar de ce? Această carte este plină de informații prețioase pe care dacă le voi aplica în relațiile mele viitoare, voi reuși să nu mai stric din fașă acele povești cu potențial.

„De ce bărbații se uită la meci și femeile în oglindă” oferă răspunsuri la întrebări ca:

Pentru femei: De ce nu este mai vorbăreț? De ce nu mă aude? De ce nu se exteriorizează? De ce îl sperie confesiunile? De ce nu îmi oferă mai multă atenție? De ce nu îmi oferă mai multă afecțiune? De ce simte nevoia să fie singur? De ce nu-mi spune deloc sau mai des „te iubesc”? De ce nu este mai implicat? De ce e rece? De ce e indiferent? De ce s-a schimbat? De ce nu mai e ca la început? De ce pare să ofere din ce în ce mai puțin? De ce nu e mai emotiv, mai sensibil, mai romantic?

Pentru bărbați: De ce vorbește așa mult? De ce mă sufocă? De ce nu îmi dă spațiu? De ce nu mă înțelege? De ce bagă în seamă toate amănuntele fără rost? De ce o împac atât de greu? De ce se supără atât de des? De ce este așa fatalistă? De ce nu acceptă un refuz? De ce face nazuri? De ce se comportă ca o răsfățată? De ce s-a schimbat? De ce nu se mai poartă ca la început? De ce vrea din ce în ce mai mult? De ce nu e mai rațională, mai pragmatică, mai serioasă?

Toate aceste întrebări, și multe altele, își vor găsi răspunsul. Cumpărați cartea „De ce bărbații se uită la meci și femeile în oglindă” și sigur veți reuși să îmbunătățiți relația de cuplu. Costă doar 17.5 lei, un preț infim aș spune eu.

P.S. Cu regret vă spun că unele greșeli nu mai pot fi răscumpărate, iar unele relații nu mai pot fi reparate. Am simțit-o pe pielea mea. Tocmai ca să nu mai ajungeți în acel punct critic irevocabil care doare, știm cu toții cât doare, este indicat să citiți cartea „De ce bărbații se uită la meci și femeile în oglindă”. Dezastrul degradării unei relații poate fi evitat.

Până acum dădeam vina pe el, pe ea, pe soartă sau pe karmă. Ei bine, nu este așa, realitatea este că suntem diferiți și trebuie să învățam să ne completăm. Oricât ați crede, bărbații nu sunt niște nemernici, iar femeile nu sunt slabe și/sau iraționale.

P.P.S. Cartea o găsiți pe Elefant.ro, pe Okazii, OLX și într-o grămadă de librării online.

Sharing is caring!