De ce investim în dragoste?

De ce investim în dragoste?

În seara asta am poftă de clișee. Mi-a venit să scriu despre nimic. Dragostea devine un nimic atunci când nu o mai ai sau ți-a fost refuzată. Sunt o damă careia îi plac riscurile. De când mă știu am preferat să risc decât să nu simt. Îmi place să simt. Problema este că unii dintre noi ne mulțumim și cu durerea în lipsa fericirii. Și chiar nu mai e bine deloc.

Când vine vorba de dragoste și de finanțe, de ce continuăm să investim?

Investim de cele mai multe ori ca proștii. Suntem mai mult decât conștienți că o să pierdem și puținul pe care îl avem, însă tot investim. Când vine vorba de afaceri și de investiții financiare, calculăm toți parametrii de risc, cunoscuți sau necunoscuți. Dar din dorința de a ne îmbogăți, de parcă banii ar cumpăra fericirea, de a încerca marea cu degetul, investim în speranța că vom da lovitura.

În dragoste se întâmplă la fel. Aflați sub influența celui mai puternic drog – pasiunea împletită cu dorința de a fi iubit investim tot. Adevărul se află sub nasul nostru, îl vedem, îl mirosim de la distanță uneori, însă de cele mai multe ori îl ignorăm. Vedem că cel iubit nu merită mai nimic, pentru că nu e dispus să se implice și nici să ofere, suntem conștienți că ne vom șifona urât la sfârșitul poveștii de „iubire” și totuși mergem înainte. Luăm în brațe celebrul „dă-i să meargă”, cum ar spune cel mai bun prieten al meu. Cred că e cea mai mare tâmpenie din lume să speri într-o minune. La ce minune speri? Cel iubit nu o să se trezească într-o dimineață înnebunit de iubire după tine.

Este adevărat că până ajungi la iubire, durează. Dar când vezi că relația aia e șubredă, scârțâie din toate încheieturile, te simți de parcă ai fi pe teren minat și aproape niciodată nu poți să fii tu însuți, de ce dracu’ mai investești?! Pentru că speri și speranța moare ultima. Iluzie deșartă!

Adevărul este că noi, oamenii, suntem încăpățânați și când ne pică pata pe cineva, ne pică. Și cum lista de pretendeți este scurtă, ne mulțumim adesea cu puțin sau cu ce pică. Tentații sunt la tot pasul, aproape nimeni nu refuză sexul surpriză, însă puțini sunt oamenii cu care poți avea o relație. Și când dai de o persoană cât de cât dispusă să se implice, oricât de defect ar fi omul acela, ții cu dinții de el. Dar până când?

Sharing is caring!