De ce vor femeile să afle adevărul?

De ce vor femeile să afle adevărul?

Să nu te pui niciodată cu o femeie care vrea să afle un adevăr. Este mai ceva ca un Sherlock Holmes. Dacă vrea să afle, se va transforma într-un detectiv ca niciun altul. De fapt cred că noi, femeile, suntem niște detective înăscute. Nu există secrete pe care să nu le putem afla și nu există îndoieli pe care să nu le putem spulbera. Într-un fel sau altul, reușim să descoperim orice. Mai ales când avem la îndemână o „unealtă” atât de ofertantă așa cum este internetul.

Nu o să te învăț cum să cauți adevărul, draga mea, pentru că îți vreau binele. Nici măcar nu o să te învăț să interpretezi semnele sau semnale. Și știi de ce?! Pentru că ceea ce nu știi, nu te afectează. Însă atunci când afli, când cauți și afli, riști să dai peste cel mai crud și dureros adevăr. Și-atunci cu ce te va ajuta să știi? Ce faci cu adevărul aflat? Ai două posibilități:

  1. Dacă îl iubești prea mult, te faci că n-ai aflat. Te prefaci că nu știi și devii o femeie șireată, capabilă să riposteze tacit. Cumva, pentru că știi totul, vei încerca subtil să recuperezi terenul pierdut, fără ca el să-și dea seama. Pe scurt, scoți artileria grea de la naftalină și îl seduci din nou, îl recucerești.
  2. Dacă nu poți să-ți ții gura și nu poți să te abții, îi „torni” tot adevărul în față. Ce se întâmplă? Îl pierzi. Chiar dacă recunoaște sau nu, chiar dacă vrea să îl ierți sau nu, chiar dacă îl ierți sau nu, mai devreme sau mai târziu tot o să vă despărțiți. Se vor isca certuri și o să îi reproșezi, o să îi mănânci sufletul, o să îl bănuiești în continuare și o să îl verifici până când o să-l înnebunești și-o să-l faci să plece. Chiar dacă se cumințește, chiar dacă se simte vinovat sau nu, niciun bărbat nu o să înghită la nesfârșit reproșurile și bănuielile tale.

Asta este marea problemă a femeilor. Vor să afle adevărul. Reușesc să afle adevărul. Și nu știu ce să facă cu adevărul aflat. La început se prefac, dar mai devreme sau mai târziu, toate femeile ajung să strige în gura mare: „Ești un nemernic m-ai înșelat, iar eu știu!”. Eheee, și-atunci explodează bomba!

Ideea este următoarea: Da, vrei să afli adevărul pentru că nu îți place să fii mințită, nu îți place să fii prostită, înșelată și folosită. Te înțeleg. Află-l! Dar o să suferi inimaginabil. O să suferi și pentru că-l iubești, dar și din cauza orgoliului.

Dar conștientizează ceva: când vrei să afli adevărul, de fapt vrei să te desparți de bărbatul acela și cauți singurul motiv întemeiat pe care îl poți lua în considerare pentru a te despărți.

Nu strâmba din nas, în sinea ta știi că am dreptate. Chiar dacă spui că îl iubești de nu mai poți, chiar dacă vrei să afli adevărul doar pentru a te convinge dacă este sau nu un nemernic, tu de fapt îți dorești să o termini cu el, dar nu ai încă un motiv întemeiat. Îți dorești să te eliberezi pentru totdeauna de vraja mincinoasă sub care te ține.

Inconștient îți dorești să o termini cu el pentru că te-ai săturat să trăiești o relație plină de îndoieli și nesiguranțe. Cauți despărțirea cu lumânarea! Simți că ceva este în neregulă, simți că s-a îndepărtat și prin urmare, cauți să afli de ce. Și chiar dacă afli adevărul, ești perfect conștientă că lucrurile nu vor redeveni de vis, ca la început. Pentru că odată ce relația s-a degradat, greu o mai revitalizezi. O relație compromisă rămâne o relație compromisă chiar dacă îi găsești mii de scuze și chiar dacă el își cere iertare de o mie de ori. V-ați rănit reciproc, încrederea nu mai e aceeași, aleluia relație strânsă.

Așadar, draga mea, dacă vrei să afli adevărul, realizează că de fapt vrei să te desparți de el. Pentru că acolo duce adevărul – la o ruptură inevitabilă. Chiar vrei să cauți? Ok! Caută și află, dar gândește-te bine dacă asta îți dorești!

Sharing is caring!