Despre complexele femeilor…

Din cartea Colecționara de Secrete, capitolul „Perfect de Imperfectă”, despre complexele femeilor!

Toate femeile au complexe, draga mea. Doar că unele sunt destul de proaste încât să le spună și bărbaților, iar altele sunt suficient de deștepte încât să păstreze pentru ele temerile și obsesiile pe care le au.

Nu ți se pare că ești cam dură cu femeile, Aida?

Nu sunt dură. Sunt sinceră, iar eu fac parte din categoria proastelor care își scoteau în evidență imperfecțiunile în fața bărbaților. Știi, bărbați îndrăgostiți nu văd defectele femeilor lor. Ei observă formele și sunt atrași de acele detalii care îi stimulează, care le incită imaginația. Bărbații îndrăgostiți nu văd colăceii, nasul nu-știu-cum, ochii asimetrici sau mai știu eu ce hibă. Ei văd femeia și atât.

Scurt moment de tăcere

Ascultă-mă! Dacă îi vei spune bărbatului tău zi de zi că ești nașpa, atunci și el o o să te perceapă ca fiind nașpa. Pentru că tu singură îți proclami defectele și nemulțumirile. Și dacă tu nu te placi, îl vei face și pe el să nu te mai placă. La început o să te contrazică, o să-ți spună că ești frumoasă și greșești. Dar dacă îl obosești zilnic cu prostiile tale, îl vei aduce în punctul în care îți va da dreptate. Și nu vrei să-l auzi spunându-ți: „Da, poate că ar trebui să mai slăbești. Poate că ar trebui să faci un tratament pentru pielea aia zgrunțuroasă. Poate că ar trebui să mergi la sala, ți s-a lăsat fundul, iar sânii tăi nu mai sunt la fel de fermi”. Nu vrei să-ți dea dreptate în astfel de momente. Tu vrei să te contrazică. Dar va obosi să iubească o femeie nesigură, care ea însăși nu se iubește. Nu așa obții laudele dorite. Nu așa. Dacă vrei să-ți spună că ești cea mai frumoasă femeie, trebuie să i te prezinți ca atare. Pune-ți cea mai sexi rochie de seară, ia atitudinea de famme fatale și o să te copleșească cu acele complimente după care râvnești. De ce crezi că bărbații sunt atrași de femeile ușor vulgare?! Pentru că ele au învățat să-și ascundă temerile, par sigure pe ele, dau impresia că sunt senzaționale, iar ei le văd exact așa cum se prezintă.

Deci trebuie să ne ținem gurile închise.

Exact! Îmi amintesc cuvintele lui G.: „Ești grozavă când ești dezinhibată, nebunatică și spontantă, dar mă obosești cu temerile tale.” Așadar, mă plăcea când eram sigură pe mine și dezinhibată și-l oboseam când aduceam vorba de fricile și complexele mele. Legea pe care ți-am spus-o mai devreme este valabilă pentru toți bărbații – la început ne contrazic spunându-ne că suntem minunate, dar dacă o ținem una și bună cu evidențierea defectelor noastre, ajungem să-i plictisim. Îi facem să-și atingă punctul de saturație. Și nu vrem asta, nu?

Oare ce văd femeile atunci când se uită în oglindă, Aida?

Majoritatea dintre noi observăm mai întâi ceea ce ne lipsește. Complexele noastre s-au născut dintr-o lipsă de încredere în noi însene. Ne simțim inferioare altor femei și uităm că nu tuturor bărbaților le plac femeile slabe, înalte și cu sânii mari. Sunt bărbați care preferă mignonele pentru că sunt mai ușor de manipulat în pat. Alți bărbați sunt atrași de femeile voluptoase sau chiar plinuțe. Unora le plac femeile cu șoldurile generoase, alți bărbați preferă femeile cu fundul mic sau sânii mici. Unii bărbați sunt stimulați de ochii albaștrii, alți bărbați preferă femeile slăbuțe, cu glezne fine. Adevărul este că suntem unici și avem gusturi diferite. Fiecare sac își are petecul și fiecare floare are umbra ei.

Chiar dacă pe tine, ca femeie, te obsedează colăceii tăi, burtica ușor proeminentă, kilogramele în plus sau în minus, pistruii, alunițele, sânii asimetrici, picioarele puțin crăcănate sau prea apropiate, fundul nu tocmai ferm sau nasul cam prea proeminent, bărbații nu fac un capăt de țară din asta. Ba chiar sunt deranjați dacă tu te plângi tot timpul de acele defecte care îți umbresc stima de sine și atitudinea corectă. Un bărbat observă forma corpului și rontunjimile, felul cum îl stârnești și cât de mult reușești să-i inciți imaginația. Și cu cât pari mai mulțumită de tine însăți, mai stăpână pe tine și mai conștientă de atuurile tale fizice și intelectuale, cu atât va fi mai atras de tine. Nu există femei urâte, există numai femei care nu știu să-și pună în valoare atuurile și calitățile, iar atitudinea contează cel mai mult.

Sharing is caring!