Despre laudele și aprecierile bărbaților

Fragment din cartea Colecționara de Secrete, capitolul Perfect de Imperfectă, despre laudele și aprecierile bărbaților.

Dar spune-mi tu, de ce au nevoie femeile de laudele, confirmările și aprobările bărbaților? Se presupune că femeile s-au emancipat, nu? De ce mai avem nevoie de cuvintele frumoase ale bărbaților?

Se spune că în iubire până și cele mai puternice femei rămân fără control, scoțând la suprafață vulnerabilitatea și dorința de a fi iubite până la sacrificiu, poate. Oricât de independentă ar fi o femeie, din toate punctele de vedere – profesional, financiar, social, emoțional și intelectual – ea are nevoie de un bărbat alături. În teorie nimeni nu ar trebui să-și pună bazele în altcineva. Nu ai nevoie de un bărbat care să-ți spună că ești frumoasă, deșteaptă și minunată. Și totuși, fiecare femeie tânjește după iubire, apreciere și susținere morală. Oricât ar fi femeia de conștientă de calitățile și realizările ei, confirmarea bărbatului este importantă. Aprobarea lui este o dovadă de dragoste și încredere. Deși încrezătoare în forțele proprii, susținerea bărbatului face femeia să fie mai puternică și mai capabilă. Laudele lui îi spun indirect cât de importantă este ea pentru el.

Femeia adoră cuvintele. O femeie are nevoie să audă toate acele lucruri pe care doar un bărbat îndrăgostit este capabil să le spună. Orice femeie cunoaște faptul că bărbații se exteriorizează greu, iar dacă el ajunge să-și manifeste iubirea și verbal, nu doar fizic, este o dovadă în plus că relația aceea este pe făgașul dorit. Legătura lor se îndreaptă către o relație serioasă, de lungă durată, exact cum își doresc femeile. O femeie deșteaptă și independentă este conștientă de valoarea pe care o are, însă confirmarea bărbatului ei îi dă și mai multă încredere în ea însăși. Iar ea îl va iubi chiar mai mult și-i va întoarce laudele binemeritate. Relația lor se va consolida din ce în ce mai mult. Fac schimb de laude și demonstrații de apreciere, iar armonia va plana în aer. Cam așa funcționează iubirea în doi. Și trebuie să recunoaștem, când femeia este iubită corect, iar ea simte și cunoaște cu toată ființa dragostea bărbatului ei, se transformă într-o femeie nemaipomenit de frumoasă. Femeia fericită este cea mai frumoasă. Dar pentru ca ea să funcționeze la capacitate maximă și să emane toată acea frumusețe interioară, trebuie să aibă alături un bărbat pe măsură.

Îmi place foarte mult un citat. El spune cam așa: „Te simți un nimeni până când cineva începe să te iubească. Abia atunci te simți om”. Un nimeni mă simțeam și eu până să intre N. în viața mea. Credeam că nu am noroc în dragoste și niciun bărbat nu avea să se uite la mine. Apoi când l-am cunoscut pe el și am ajuns să fim împreună, credeam că o să mă părăsească atunci când îmi va observa defectele. Ei bine, deși nu era orb, s-a îndrăgosit de mine. Atunci am început eu să mă comport ca o femeie, ca o femeie încrezătoare, cu atitudine. Am prins încredere în mine și am început să mă iubeasc. Doar că ulterior am ajuns să-mi folosesc curajul și noua personalitate într-un mod cât se poate de greșit. Mi-am bătut joc. N-am știut să construiesc, eu am distrus.

Sharing is caring!