Iubirea este o alegere, nu un act condiționat!

Iubirea este o alegere, nu un act condiționat!

Eu n-am fost niciodată dependentă de țigări, de băutură sau de alte substanțe, însă știu ce înseamnă să fii dependentă de un bărbat. Pentru unul singur am dezvoltat o dependență inimaginabil de apăsătoare și tot cu el am descoperit că iubirea este o alegere și nu un act condiționat. Deși simțeam că nu pot să trăiesc fără el, pentru că obsesia de a-mi îndeplini iluziile era mai mare decât iubirea în sine, cu timpul am învățat că dragostea trece dincolo de prezența sau absența unui om.

Ochii care nu se văd, nu se uită, doar că nu mai sunt la fel de înflăcărați. Înveți să trăiești fără acel om, chiar dacă nu încetezi să îl iubești. Abia când te-ai obișnuit fără el îți poți da seama câtă iubire aproape necondiționată simți pentru el. Este incredibil cât de sus se pot înălța sentimentele după spiritul unui om pe care nu îl poți atinge, dar știi că el există și trăiește în tine. Dorul nu dispare niciodată, dar nici nu mai suferi. El rămâne acolo, în inimă, de parcă ar fi un tatuaj sau ceva asemănător cu o pecete. Și pe lângă el își face loc un alt bărbat special cu care alegi să-ți trăiești prezentul.

Prezentului îi lipsesc multe… nu este la fel de înflăcărat, n-are nimic magic în el și nu este deloc ludic. Nu mi se înmoaie picioarele și nici nu încep să tremur, însă sufletul meu învață să dăruiască și să simtă o altă formă de iubire. Prezentul nu mă orbește cu strălucirea sa, însă insuflă pace și siguranță. El, momentul actual, prezentul, ziua de azi, nu-mi oferă explicații, nu-mi alimentează patosul prin cuvinte, nu-mi sucește mințile vorbindu-mi inteligent și incitant, însă nici nu lasă loc de interpretări. Nu îmi imaginez, nu sper, nu jinduiesc, nu mă lupt, nu manipulez, nu maschez, nu disimulez. Sunt eu. Și nu există limite.

Pot să trăiesc singură. Mă simt excelent cu mine însămi. Probabil că singură sunt în elementul meu cu adevărat. Am trăit o viață fără iubirea vieții mele, știu cum este să iubești un om la distanță și să simți că ți-ai da viața pentru a-ți îndeplini dorințele legate de el, însă acum aleg să-mi trăiesc prezentul cu un om care îmi face bine. Deși dragostea tumultoasă este interesantă și plină de viață, pentru că adesea confundăm iubirea cu pasiunea și obsesia, relațiile acelea sigure, facile, echilibrate și drăguțe, aflate aproape la limita prieteniei, bazate pe respect și afecțiune, sunt nemaipomenit de frumoase. Te ajută să crești, să te dezvolți, să evoluezi. Te ajută să te vindeci și să scapi de toate nebuniile și mizeriile care ies la suprafață atunci când te îndrăgostești nebunește. Și ajungi să iubești chiar dacă n-ai în stomac o ceată de fluturi care să-ți otrăvească organele.

Brațele acelea care te primesc în fiecare seară sunt de neprețuit. Pentru că ele există și te vor. Pentru că te țin strâns în momentele în care te-ai prăbuși la pământ. Pentru că te susțin atunci când ți-e bine, dar mai ales când ți-e rău. La pieptul lui pot să dorm liniștită după o zi incredibil de grea.

Iubirea este o alegere și totodată un efort. De data aceasta aleg să mă străduiesc de dragul unui om care mă vrea și care mă acceptă exact așa cum sunt. Aleg să intru în competiție cu mine însămi pentru a deveni o femeie sănătoasă din punct de vedere psihic și emoțional. Aleg înțelepciunea și accept că o alegere bună nu este întotdeauna cea mai plină de emoție, însă este cea care asigură bucuria și starea de bine pe termen lung. Aleg să ofer și primesc fără limite și îngrădiri. Aleg să fiu impresionantă într-un mod pozitiv. Aleg să arat și să-mi demonstrez sentimentele. Aleg să fiu sinceră în orice împrejurare. Aleg să fiu loială. Aleg să-mi accept vulnerabilitățile și să nu mă mai ascund în spatele unui curaj de fațadă. Aleg să fiu femeie. Aleg să renunț la control. Aleg să-mi asum faptele. Aleg să-mi cer iertare și să iert. Aleg să fac ceea ce trebuie pentru ca rotițele prezentului chiar să funcționeze.

Parcă am rămas fără mecanisme de apărare, asta înseamnă că am făcut, în sfârșit, o alegere bună?!

Sharing is caring!

11 thoughts on “Iubirea este o alegere, nu un act condiționat!

 1. Ai facut o alegere buna daca te simti tu insati langa barbatul respectiv. Daca nu-ti argumentezi alegerea. Si mai ales, daca nu-ti vine sa fugi din nou si din nou in bratele trecutului. Bratele acelea nu au fost pentru tine chiar daca reprezentau trairea ta cea mai intensa.
  Daca iti place sa faci dragoste cu barbatul actual, daca poti vorbi cu el vrute si nevrute si mai ales, daca isi doreste un viitor cu tine, nu-l ocoli. Relatia intre un barbat si o femeie inseamna rai, iad si multa intelegere. Nu-i intoarce spatele daca e pentru tine, fii si tu pentru el.
  Demult, am cunoscut si eu un barbat cu care am trait (credeam eu atunci) o dragoste foarte frumoasa. Apoi, uitandu-ma la fapte si comparand cu ce am in prezent, am realizat ca am fost doar un obiect sexual pentru respectivul. Daca vreti, un obiect sexual cu care ii placea si sa vorbeasca, nu-l saturau niciodata cuvintele. Am crezut ca a fost dragoste pentru ca aceasta traire s-a intins peste multi ani, dar nu a fost.
  Asa ca draga Dama, considera ca e un mare noroc intalnirea cu acest om. Lasa fluturii, emotiile si sufletul la gura. astea nu le poti simti cu oricine si sunt efemere. Traiste ce ai acum, oricum tot din viata ta dai.
  Si da, cand simtim ca un barbat nu ne poate face rau, asta inseamna ca am facut alegerea potrivita. S-ar putea sa nu-ti mai doresti sa scrii atat de multe despre dragoste, sa ai framantari interioare din ce in ce mai putine, dar sa traiesti de mana cu el. Fa-le pe toate astea si vezi unde duc. Si nu-l lasa sa simta experienta ta de viata, nu-i spune vrute si nevrute despre fostii tai parteneri. Barbatii se sperie usor, vor o femeie care sa le stie pe toate, dar daca se poate sa fie ingenua si neatinsa la orice varsta. Nu ai facut decat sa-ti cauti locul in lume, locul langa cineva. Nu e treaba lui viata ta trecuta si asta nu inseamna ca-l minti. Treaba lui e ceea ce are acum cu tine. Iubeste-l!

  1. Bunaaaa, ma bucur ca mi-ai scris. Chiar despre asta voiam sa scriu in urmatorul articol, despre faptul ca nu e deloc ok sa-i povestesti despre barbatii din trecut barbatului din prezent.
   De data aceasta mi-am tinut gura, nu stiu cum am putut, dar a fost o decizie exceptionala. :))

 2. Astept sa te revad,sa simt cand te vad, ca INTINERESC…si oricat de trist,obosit,deceptionat,,abatut sunt…SA MA BUCUR!Sunt trairi unice,repetabile legate doar de tine.Am incercat de multe ori contrariul,dar nu cu tine.Cu tine este altceva…cu totul altceva.Cand te strang in brate,ma intregesc,imi acopar jumatatea rupta,goala…nu mai sangerez,nu mai imi este frig,nu mai imi este cald…devin intangibil…totul se loveste de noi si ricoseaza.Cand nu sunt eu atent,esti tu si sagetile nu ne ating.Chiar cand nu esti langa mine…esti sau stiu ca vei fi in curand si am sa ma bucur si am sa intineresc din nou.

  1. Ce-i cu acest comentariu, Dansatorule? Emotionant, dar… Care-i rostul? 😀
   Mi-ai scris de mi s-a facut pielea de gaina… Parca auzeam o voce pe care, oricum, am uitat-o. 😀
   Nu-i frumos sa te joci asa cu mine. :))

 3. Astept sa te revad,sa simt cand te vad, ca INTINERESC…si oricat de trist,obosit,deceptionat,,abatut sunt…SA MA BUCUR!Sunt trairi unice,repetabile legate doar de tine.Am incercat de multe ori contrariul,dar nu cu tine.Cu tine este altceva…cu totul altceva.Cand te strang in brate,ma intregesc,imi acopar jumatatea rupta,goala…nu mai sangerez,nu mai imi este frig,nu mai imi este cald…devin intangibil…totul se loveste de noi si ricoseaza.Cand nu sunt eu atent,esti tu si sagetile nu ne ating.Chiar cand nu esti langa mine…esti sau stiu ca vei fi in curand si am sa ma bucur si am sa intineresc din nou.

Comments are closed.