Iubit sau prieten? O pantă alunecoasă!

Colecționara de Secrete, capitolul - Iubit sau bun prieten...

Pentru femei s-ar putea să fie greu de crezut, însă pe lumea asta există bărbați atât de buni încât îi poți pune cu succes peste o rană. Aceștia sunt printre cei mai nefericiți și mai singuri bărbați. De ce? Pentru că deși sunt buni și sensibili, le lipsește siguranța și atitudinea. Oricât ar fi de buni, nu sunt iubiți pătimaș, femeile îi percep ca pe un balsam menit să aline sau să amorțească singurătatea. Un bărbat care consolează este trecut automat în categoria „bun prieten”. Deși în teorie toate femeile spun că își doresc bărbați buni, respectuoși, afectuoși, protectori și liniștiți, în realitate nu este așa. Femeia este de o mie de ori mai atrasă de un bărbat dominant și puternic, decât de unul „prea bun”. Femeile își doresc în special bărbați puternici, care să le stăpânească, care să le domine și care să le provoace intelectual.

Aproape de fiecare dată când o femeie interceptează în raza ei de acțiune un bărbat puternic, în mintea ei se va crea un soi de puzzel. Când spunem bărbat puternic ne gândim că acel om are o inteligență peste medie, își cunoaște foarte bine calitățile și defectele și știe să-și pună în valoare atuurile. Asociem adesea puterea cu succesul și stăpânirea de sine. Un bărbat puternic este ambțios și dornic să evolueze. Frecvent femeile sunt numite „materialiste”. Acest lucru este parțial adevărat. Da, femeile sunt atrase de bărbații de succes, care se bucură de un anumit statut profesional, social și economic. Dar nu neapărat banii atrag o femeie, ci puterea. Un bărbat puternic se înfățișează lumii sigur pe sine, este conștient de ceea ce poate și arată fără falsă modestie că este un bărbat capabil. Este perfect conștient că dacă vrea, poate, iar cuvântul imposibil nu există în vocabularul lui. Un bărbat puternic se poartă într-un mod aparte în societate, pe scurt, are atitudine. Este foarte ușor de remarcat un bărbat cu atitudine, sigur pe el, pentru că iese pur și simplu în evidență.

Spuneam că femeile asociează puterea cu stăpânirea de sine. De ce este importantă stăpânirea de sine? Pentru că femeile pun foarte mult preț pe fidelitate. Un bărbat puternic va fi capabil să cântărească plusurile și minusurile unei aventuri. Și dacă bărbatul puternic iubește, atunci realizează că cea mai proastă decizie pe care ar putea să o ia, ar fi să-și înșele iubita. Bărbatul puternic pică mai greu pradă tentațiilor și ispitelor. Este mai greu de sedus și prin urmare, nu va alerga după prima fustă scurtă care-i apare în cale. Și chiar dacă acel bărbat este mai șiret din fire și din când în când mai calcă strâmb, el separă cu succes sexul de iubire și nu va amesteca niciodată aceste două „ingrediente”. Iubita îi va fi iubită, iar plăcerea de scurtă durată va fi doar un moment de nebunie și atât.

Așadar, bărbatul puternic nu doar că știe cum să se poarte cu o femeie și nu are temeri și complexe, dar este capabil să o stăpânească, să o provoace intelectual și în același timp, ideea de putere îi oferă femeii speranța unei relații de lungă durată. Cu cât el este mai ferm în fața tentațiilor, cu atât este mai potrivit pentru o relație de lungă durată. De aceea femeile își doresc bărbați puternici, pentru că ei se pot ridica la înălțimea așteptărilor unei femei.

La polul opus se află bărbatul nu tocmai puternic, deloc conștient de valoarea lui, timid, exagerat de respectuos, care nu stârnește aproape niciodată atracție nebună în rândul femeilor. Este frumos să respecți o femeie, dar nu într-atât de mult încât să te porți cu ea de parcă ți-ar fi soră. În nesiguranța lor, bărbații prea buni se victimizează adesea. Cea mai mare greșeală a unui bărbat este să vorbească despre fostele relații sau despre fostele iubite. Victimizarea este un drum sigur care duce întotdeauna la prietenie. Dacă bărbatul se victimizează, femeia va face la fel și uite așa se naște o frumoasă prietenie între doi oameni de sex opus. Doar că bărbatul se îndrăgostește, iar femeia nu. Femeile sunt adesea încercate de compasiune și sunt ușor de sensibilizat, însă mila nu-i totuna cu pasiunea. Din compasiune nu o să se nască niciodată dragostea. Suntem sensibilizate de multe lucruri pe lumea asta, însă nu ne „mișcă” bărbații plângăcioși, părăsiți, debusolați sau cu un caracter slab.

Femeile vor bărbați mai puternici decât ele. Multe femei trec prin tot felul de suferințe, însă întotdeauna găsesc puterea de a merge mai departe. Într-un fel sau altul renasc din propria cenușă. Și dacă un bărbat are neșansa de a întâlni o femeie mai aprigă, atunci el trebuie să o domine. Odată ce femeia ajunge să vadă un bărbat ca pe un bun prieten, niciodată acesta nu va reuși să mai treacă peste acest prag, oricâte gesturi frumoase ar încerca el să facă pentru ea. Suntem atrase de bărbații cu inițiativă, care știu să facă surprize plăcute, care provoacă intelectual și care reușesc să ațâțe focul inimii prin gesturi pe care nu orice bărbat este capabil să le facă.

Deși femeile sunt înnebunite după discuții, dacă ajungi să porți conversații cu ea de parcă i-ai fi cea mai bună prietenă, atunci din start orice bărbat pierde teren. Acest gen de discuții chiar se petrec între două prietene foarte bune, nu cu un bărbat. Mulți bărbați cred că știu totul, însă o femeie îndrăgostită nu spune niciodată totul, iar dacă o face, este un semn clar că începe să te vadă ca pe un prieten și nu ca pe un potențial iubit.

Seducția este o artă. Chiar dacă întâlnești o fată fără experiență, oricât ar fi ea de novice în arta amorului, tot se așteaptă să fie sedusă și cucerită. În perioada seducției se aprinde flacăra. Și dacă arzi o etapă atât de importantă și o transformi fără să-ți dai seama într-o prietenie, atunci ioc relație pasională. Cam așa sfârșesc bărbații în categoria „buni prieteni”, stârnind compasiune, fiind nesiguri sau prea respectuoși. Și-odată ajunși pe lista „roz”, acolo rămân.

Sharing is caring!