Mi-ar fi plăcut să fi fost bărbat…

Astăzi m-a „lovit” o idee. Mi-ar fi plăcut să fi fost bărbat. Dacă eram bărbat aș fi putut să fac mult mai multe lucruri și aș fi avut mai puțin de suferit.

Aș fi putut să fac sex fără obligații, pentru că bărbații se pot detașa emoțional de minune.

Aș fi putut să fac sex din curiozitate, pentru că foarte puțini bărbați au un criteriu real de selecție. Dacă e curată, este tot ce contează, poate să fie și urâtă.

Aș fi putut să fac sex să fie, pentru că bărbații foarte rar ratează o ocazie, dar și mai rar refuză o femeie care li se oferă aproape pe tavă.

Aș fi putut să fac sex de poftă, pentru că mulți bărbați privesc actul sexual ca pe o descărcare fizică și atât, fără să-și mai bată capul cu sentimentele și alte implicații.

Aș fi putut să fac sex din plăcere, pentru că bărbații se bucură de o plăcerea garantată. Dacă în cazul nostru, al femeilor, putem sau nu să avem orgasm; dacă bărbatul a ejaculat, înseamnă că s-a simțit bine. Bineînțeles că ejacularea și plăcerea fizică nu sunt totuna cu plăcerea emoțională și cea intelectuală, însă tot plăcere este. O plăcere de scurtă durată, ce-i drept, care nu îi marchează pe bărbați de niciun fel. Cineva mi-a zis la un moment dat: „dacă îmi dau drumul nu înseamnă că m-am simțit fantastic”. Dar câți bărbați gândesc așa?! Cei mai mulți urmăresc plăcerea fizică, nu și extazul psihic.

Și nu, nu totul se reduce la sex pentru mine. Absolut deloc. Tocmai pentru că totul se învârte în jurul iubirii, mi-e ciudă pentru că nu pot fi mai detașată. Nu pot să fac sex fără obligații, am trecut de mult de faza sexului din curiozitate și sigur, sub nicio formă, nu sunt în stare să fac sex de poftă, pentru că așa mi-a venit și îl iau pe primul sosit. Nu fac sex să fie, nu există așa ceva pentru mine.

Noi, femeile, suntem în stare să acceptăm un contact sexual în urma căruia să nu avem orgasm, numai dacă iubim bărbatul respectiv. Dacă nu-l iubim și ne culcăm cu el înainte de atașamentul emoțional, atunci suntem neîndurătoare și îl trecem imediat pe lista de bărbați „așa nu”. Pe când dacă îl iubim poate fi oricum, poate chiar să sufere de ejaculare precoce, nu contează, alte calități sunt mai importante decât potența.

Bineînțeles că sunt și femei, să le spunem deștepte, care pot să facă sex fără obligații, din curiozitate, de poftă, să fie și din pură plăcere. Jos pălăria pentru ele. Poate că știu ce vor, poate că nu vor să-și complice existența sau poate că au anumite interese. Nu le judec, ba chiar le admir. Eu nu sunt așa și cele mai multe femei nu sunt așa. Noi nu ne putem culca cu un bărbat fără să ne facem speranțe. Nu ne putem culca cu un bărbat urât. Nu facem sex doar pentru a ne descărca fizic. Nu facem sex doar pentru plăcerea unui orgasm. Nu facem sex să fie. Întotdeauna este vorba de mai mult, însă foarte puține femei recunosc adevărul. De ce? Poate că n-au curaj să-și recunoască sentimentele sau poate că speră la o relație ulterioară.

„Dacă îi dau ce vrea, poate că o să ajungă să mă iubească!” Și uite așa se nasc relațiile din plăcerea sexului. O astfel de relație are un fundament instabil. Nicio astfel de relație nu rămâne „în picioare” la infinit. De ce? Pentru că bărbații se pot detașa emoțional ușor, se plictisesc la fel de ușor și părăsesc atunci când nu mai au pentru ce să rămână. Ei nu se sacrifică dacă nu au pentru ce. Noi, în schimb, facem multe însă rareori suntem atât de puternice și de curajoase.

Mi-ar fi plăcut să fi fost bărbat viața sentimentală ar fi fost mai ușoară! Dar avem și noi avantajele noastre, la noi viața socială și cea profesională sunt mai simple și mai ușor de construit. Dacă vrem, putem avea o carieră de succes, însă greu ne mai facem iubite.

P.S. Nu bag toți bărbații în aceeași oală, așa cum nu fac asta nici cu femeile. Există pe lumea asta și bărbați pe cale de dispariție serioși, sensibili, selectivi, care vor mai mult decât sex; așa cum există și femei superficiale care vor doar sex. 🙂

Sharing is caring!