Nu mai pot cu bărbații mămoși!

Serios, chiar nu mai pot cu bărbații mămoși!

Ești un bărbat mămos? Atunci cred că cel mai bine ar fi să nu citești acest articol. O să te enerveze. O să-ți displacă. O să te apuce toți dracii pe mine și o să spui că sunt o femeie narcisistă, egocentristă și plină de frustrări. O să-mi zici că prea generalizez și că nu e ok. Din punctul tău de vedere, o să crezi că bag toți bărbații în aceeași oală. Probabil că ai dreptate, însă înțelege-mă, eu chiar nu mai pot cu bărbații mămoși! Nu mai pot și pace!

Un bărbat care nu-și respectă și nu-și iubește mama, este un bărbat incapabil să respecte și să iubească sincer orice altă femeie. Și credeți-mă, sunt o mulțime de bărbați care sunt indiferenți cu mamele lor. Chiar dacă au sau nu motive întemeiate pentru a fi reci sau lipsiți de orice sentimente pentru mamele lor, consider că respectul pentru cea care ți-a dat viața este în primul rând o formă de respect pentru propria persoană. Este ca și cum ai mulțumi divinității pentru faptul că acea femeie a ales să te nască. Este o formă de apreciere pentru propria ta existență. Când îți blamezi mama, îți blamezi de fapt nașterea. Nu uita că în sângele tău se află sângele părinților tăi. Nu-ți renega originile.

Ce-i drept, mamele mai și dau greș în educația copiilor lor. Dacă mama nu-i oferă puștiului o educație sănătoasă, iar aceasta nu-l învață la timp să respecte, să protejeze și să iubească femeia, probabil că nu va ști niciodată cum să se poarte și cum să dezvolte o relație armonioasă cu o doamnă. Chiar dacă aceste lucruri se învață și odată cu timpul, acumulând experiență și intrând în contact cu tot felul de femei, fără formarea mamei, îți va fi mult mai greu să devii un bărbat complet și sănătos din punct de vedere emoțional.

Ei bine, o mamă eșuează și atunci când își ține puștiul după fusta ei, îl protejează de toate relele posibile și-l transformă într-un băiat egoist, narcisist și mămos. Femeia cu care bărbatul intră într-o relație, nu este o a doua mamă. Este absolut normal ca femeia să-și îngrijească bărbatul, să-i facă de mâncare, să-i spele hainele și să facă o parte din treburile casnice, dar haideți să nu confundăm rolurile. Mama e mamă, femeia e femeie. Ea devine mama fiului vostru, nu mama ta!

Eu, în calitate de femeie, nu sunt mama ta! Nu sunt Dumnezeul tău salvator și nu sunt datoare să-ți fac viața ușoară și frumoasă. Nu sunt aici ca să am grijă de tine, sunt aici ca să te iubesc și ca să mă iubești. Fac toate aceste lucruri pentru că vreau și pentru că te iubesc, nu pentru că sunt de datoria mea, nu pentru că așa ai fost educat și învățat – că femeia trebuie să stea la cratiță și să i se supună bărbatului. A fi femeie nu înseamnă să fii o menajeră obedientă, ci trebuie să fii jumătatea bărbatului. Nevasta, soția, iubita, amanta sau prietena nu preia atribuțiile mamei tale.

Cu toate acestea, ca s-o spun pe aia dreaptă, nu farfuria de mâncare este problema care ne apasă pe noi, femeile, în relațiile pe care le dezvoltăm cu bărbații mămoși, ci gândirea imatură a bărbaților mămoși. Bărbatul mămos este imatur și narcisist. Pe lângă faptul că are impresia că el este buricul pământului, că lui i se cuvine totul și că nu trebuie facă nimic excepțional pentru a primi totul pe tavă, crede că indiferent de greșelile pe care le va face, va fi iertat.

De ce este iertat? Pentru că mama își iartă copilul oricât de obraznic ar fi. Răsfățat din fire, bărbatul mămos nu doar că nu-și respectă femeia și nu poate să empatizeze cu ea, nu este în stare să-i înțeleagă sentimentele și nu va putea să ofere acea firească reciprocitate care trebuie să existe într-o relație dintre un bărbat și o femeie.

Pentru bărbatul mămos satisfacerea nevoilor și dorințelor lui sunt cele mai importante aspecte într-o relație. Indiferent de ce natură ar fi relația respectivă, el este egoistul-șef. I se cuvine totul. El este pe primul plan, timpul lui este cel mai prețios, iar sentimentele lui sunt cele care contează cel mai mult. Bărbatul mămos nu vede mai departe de propria persoană.

Să ai o relație cu un astfel de bărbat, este ca și cum ai avea o relație cu toată familia lui. Mama intră la pachet în toată ecuația și să te ferească Dumnezeu să nu-i îngrijești puișorul așa cum trebuie. Să nu-l superi, să nu-i nesocotești deciziile, să nu te cerți cu el, să nu-i faci reproșuri, să nu-l pui să facă lucruri pe care nu dorește să le îndeplinească, să nu-l tulburi, să nu-l freci, să nu-l fuți mai mult decât duce, altfel se va supăra și imediat va pleca la mama lui – cea care îi va justifica, ierta și ridica în slăvi toate tâmpeniile.

Concluzia zilei: nu mai pot cu bărbații mămoși. Nu-s de mine! Îmi iau jucăriile și plec! :)))

 

Sharing is caring!

4 thoughts on “Nu mai pot cu bărbații mămoși!

 1. Mamele sunt date naibii! Au o putere fara limite asupra propriului copil in primii ani de viata. Pur si simplu modeleaza ca intr-un aluat. In bine, in rau, dupa cum le duce mintea si sufletul. Ce pun ele acolo ramane pe viata. Si da, mamosii, cum le zici tu, reprezinta o problema de care e bine sa fugi. Ei nu au nimic de oferit, nevoile lor emotionale sunt rezolvate de mame. La maturitate vor o femeie ptr sex, pentru procreere, pentru statut, atat. Constient sau inconstient. Apropierea/contopirea intre un barbat si eu femeie, apropierea fara egal (sufleteasca si fizica), exista doar atunci cand fiecare in parte a copilarit la fel. Atunci se pot intelege si iubi, se recunosc. Eu asa cred, asta am vazut si simtit in viata.

  1. Ai perfectă dreptate. Eu până acum nu întâlnisem un bărbat mămos, dar uite că a apărut și mi-a pus capac. :))
   Inițial nu părea, însă ușor, ușor, am început să văd cât de mămos și de egoist este. Și pentru că mama îi îndeplinește toate nevoile și dorințele, mai ales pe cele culinare, de mine are nevoie pentru sex și doar în acele momente în care se simte singur sau simte nevoia de afecțiune, giugiuleli și așa mai departe.
   Bieții bărbați-copii…

   1. :)) Asa-i daca nu stie sa prajeasca sau sa fiarba ceva. Sau ca o fi greu sa bagi niste haine la spalat de unul singur. Eu de exemplu locuiesc langa ai mei, la inceput voiam neaparat sa am intimitate dar cu timpul m-am obisnuit. Poate in alte timpuri, alaturi de inca o familie. Cred ca cel mai bine sa pui pret pe nevasta si familia voastra, si sa nu locuiesti pe langa parinti, socri sau frati. Chiar daca cand e vorba de iubire, trebuie sa ii iubesti foarte mult.

    Un barbat ca lumea nu prea lasa pe altii sa se bage in familia sau relatia lui, iar soacra poate sa-i semene. Niste socri ca lumea interfereaza mai putin.

    Cat sunteti tineri, pentru ca mai apoi poate vom avea grija de batrani, fie ei parinti sau socri.

    Am o ruda mai mamoasa. 🙂

    1. Mama asigura mai mult decat o prajeala, ea iarta, protejeaza si ofera siguranta, iar sexul il ia din alta parte.
     Este vorba despre egoismul si narcisismul barbatului mamos.

Comments are closed.