O despărțire nu e niciodată ușoară…

Colecționara de Secrete - O despărțire nu este niciodată ușoară

Povestea noastră s-a încheiat în momentul în care el a cunoscut pe cineva, iar eu am început să devin neobișnuit de posesivă. Mă învățasem cu el și credeam că într-o zi o să fim împreună. N-a fost să fie. M-a durut o perioadă acea „despărțire”, însă am trecut peste și am păstrat în suflet acea dorință de a fi cu un bărbat care să-i semene măcar pe jumătate. O despărțire nu este niciodată ușoară, chiar dacă vorbim de o relație în adevăratul sens al cuvântului sau de o relație virtuală. În acele momente, cel părăsit simte că i se sfârșește viața și mulți dintre noi avem tendința de a ne răzbuna pentru suferința care ne-a fost pricinuită. Sunt oameni care reacționează urât când se lovesc de despărțire, care jignesc, care se răzbună, pentru ca mai apoi să-și ceară scuze. După scuze urmează rugămințile: „te vreau înapoi, am nevoie de tine, nu pot trăi fără tine, te iubesc atât de mult, te rog să ne împăcăm”. Mulți dintre noi trecem prin toate fazele posibile: nervi, supărare, frustrare, răzbunare, suferință, iertare și apoi acceptare.

Cu siguranță o despărțire nu este niciodată ușoară, însă este mai ușor dacă se produce într-o manieră decentă, care să onoreze momentele frumoase din relația deja apusă. Este cel mai mare păcat să ștergi frumusețea unei relații cu o despărțire îngrozitoare, plină de venin. Dar se întâmplă, suntem oameni, avem slăbiciuni și puțini suntem capabili să nu reacționăm urât atunci când suntem refuzați sau lăsați în urmă. Însă cu cât te manifești mai urât, cu atât vei suferi mai mult. Prelungești agonia, durerea și sentimentul acela sufocant care îți dă impresia că ai fost trădat. Nu, nu se numește trădare. Indiferent din ce cauză se sfârșește o relație, adevăratul motiv nu sunt nici infidelitățile, nici nepotrivirea de caracter, nici neînțelegerile. Adevăratul motiv este întotdeauna iubirea care uneori se epuizează. Nu întotdeauna dragostea este o resursă inepuizabilă. Uneori dragostea se termină și cum dragoste cu sila nu se poate, cel mai înțelept este să accepți despărțirea, să plângi atât cât simți nevoia și să mergi mai departe.

Omul iubit nu se întoarce la tine nici dacă te răzbuni, nici dacă-l implori. Omul iubit revine în viața ta numai dacă își dorește și dacă își dă seama că de fapt te iubește și a făcut o greșeală. Lasă-l să realizeze singur dacă te mai iubește. Dacă e să-ți fie sortit, se va întoarce. Dacă nu nu. Povestea mea cu B. cred că a fost printre puținele relații care s-au încheiat în termeni amiabili. Relația noastră era imposibil de adus în realitate, așa că cel mai bun lucru pentru noi a fost să punem punct frumosului care nu avea să se concretizeze niciodată. N-am fost eu cea puternică, ci el. Nu eu am încheiat legătura noastră, ci el. Nu cred că aș fi fost în stare să iau vreodată taurul de coarne, deși simțeam că nu îmi mai ajung mesajele și discuțiile virtuale. Îmi doream mai mult, dar nu exista nicio posibilitate să avem parte de mai mult. Nu mi-a fost ușor, însă așa a fost cel mai bine. Oamenii trebuie să-și trăiască viețile în realitate, nu în lumea virtuală. Iubirile platonice funcționează o vreme și au menirea de a schimba ceva în viața noastră, dar nu sunt un stil de viață real. Mi-a fost greu să accept, dar avea dreptate și-i mulțumesc din tot sufletul pentru tot ce-a făcut pentru mine, dar mai ales pentru faptul că datorită lui mi-am descoperit vocația.

N-am mai cunoscut pe nimeni ca el și probabil că nu voi mai cunoaște vreodată un bărbat care să iubească atât de sincer, care să fie atât de romantic și de fidel, care să comunice cu atâta ușurință, care să-și exprime sentimentele fără temeri și care să primească iubire fără să se simtă constrâns de obligații și responsabilități. Nu există niciun un bărbat care să-i semene și ferice de mine că l-am întâlnit. Dacă n-ar fi intrat în viața mea, astăzi nu aș mai fi scris și nu aș fi putut să afirm cu maximă convingere că iubirea există. Iubirea există, sufletele pereche se întâlnesc, oamenii se pot iubi și sincer, iar distanța și timpul nu sunt un impediment pentru nimeni. Important este să simți, să te lași modelat de magia iubirii care ne face pe toți mai buni și să te bucuri de acel sentiment strălucitor atât cât durează.

Sharing is caring!