Parfumul pierzaniei…

Parfumul pierzaniei…

Vreau să miros un parfum deosebit. Recomandă-mi un parfum pe care nu îl cumpără oricine. Să fie un parfum bărbătesc, rar, inconfundabil, deosebit, puternic, amar, genul de parfum pe care îl folosește un singur bărbat dintr-o sută.

Există vreun brand care vă place în mod deosebit?

Există, însă nu vreau să mai miros nimic din ce-am mirosit deja. Crezi că-mi poți recomanda un parfum special?

Pot!

Se întoarce cu spatele la mine și pune mâna pe o cutie care nu se afla la vedere și care nu m-ar fi impresionat cu nimic dacă nu aș fi recunoscut numele parfumul.

Terre DHermes, îi spun eu zâmbind.

Îl știți? Mă întrebă.

Doar după nume, lasă-mă să-l pulverizez pe încheietura mâinii mele. Vreau să văd dacă mi se potrivește.

Nu vreți pe…

Nu, îl vreau direct pe mână, îi spun eu întrerupând-o.

Dau un puf și aștept să-mi „violeze” pielea pentru a-mi intra în sistem. În câteva clipe aceeași piele mi se face de găină. Oricât aș vrea să mă controlez, îmi dau seama că nu mai mirosisem niciodată un asemenea parfum. Cuvintele abia dacă-l pot descrie. Impresionant. Puternic. Irezistibil. Aproape letal. Îmi dau seama că este genul de parfum pe care nu l-ar putea tolera oricine. Amar, înțepat, vibrant, incredibil de intens.

M-a sedus. M-a cuprins. M-a făcut să-mi amintesc de toate păcatele mele. Parfum ăsta îmi interzicea să mai fiu vulnerabilă, de parcă în el se afla toată încrederea, pasiunea și misterele lumii. Elegant, rafinat, inconfundabil, de speriat. Mi se potrivește. Îmi descrie sufletul chinuit.

Uh, prietene, ce mi-ai făcut tu mie cu acest parfum?! Îi spuneai parfumul pierzaniei. O mulțime de femei s-au excitat, au tremurat, s-au cutremurat și-au gemut datorită acestui parfum. Câte femei n-or tânji după acest parfum. Unele îl adoră, altele îl plâng. Odată mirosit, nu ți-l mai poți scoate din sistem. Clar e parfumul pierzaniei, n-ai cum să-l uiți. Chiar dacă ai vrea, n-ai putea. E prea chinuitor. Singurul care nu-ți dă pace și nu-ți mai descătușează inima.

O să-l cumpăr.

Vi-l împachetez, îl faceți cadou?

Nu, îl cumpăr pentru mine, îi spun eu așteptând să mi se înregistreze plata cu cardul.

O să miroși ca nicio altă femeie, îmi șoptește un tip la vreo 35-38 de ani.

Știu, îi zic eu zâmbind. O să miros de neuitat, asta e și ideea, nu?! Sunt ca nicio altă femeie, arat ca nicio altă femeie și mă comport așa cum niciun bărbat nu și-ar dori.

Clar, ești deosebită.

Cu siguranță. Din toate punctele de vedere.

Cu ce te ocupi? Mă întreabă el.

Chinui suflete în scris, îi spun eu luându-mi sacoșica cu pafumul de pe tejgheaua magazinului.

Mi-ar plăcea să citesc

Nu o să-ți placă, sunt fără secrete, îl lămuresc eu întinzându-i o carte de vizită. Miros a „pământul lui Hermes”, însă pășesc pe tărâmul lui Hades, i-am zis eu îndepărtându-mă de el.

Sharing is caring!