Pe numele ei, fără alinturi…

Pe numele ei, fără alinturi...

Sunt femeie, draga de mine, dar nu suport alinturile și diminutivele. Asta mă transformă într-o ciudată? De-a lungul anilor mi s-a spus în fel și chip, de la pui, la iubito, iubirică, scumpo, pisi și câte și mai câte. De unele nici nu vreau să-mi mai amintesc. Sunt perfect conștientă că atunci când iubești, simți nevoia să-ți alinți partenerul, am făcut-o și eu. Mă abțineam să nu alint, și-mi ieșeau alinturile din mână și din gură fără să-mi dau seama. Însă Dumnezeule unele alinturi sună îngrozitor. Sunt penibile și copilărești. Sau sunt eu insensibilă habar n-am.

Dacă ar fi să-mi duc părerea până la capăt niciun alint din lume nu o să sune mai frumos decât numele tău rostit de cineva iubit. Când îți „vezi” numele așternut pe buzele lui, acele buze pe care le adori și pe care nu te-ai mai opri vreodată din a le săruta, mii de fiori îți trec prin corp. Și nu doar atât, parcă îți întărește convingerea că te iubește, că te respectă și este perfect conștient că tu ești femeia pe care o vrea lângă el. Să fiu sinceră, de puține ori mi-am auzit numele rostit de bărbații pe care i-am iubit. Nu sunt vreo gingășie de femeie, nu sunt nici cea mai frumoasă și nici cea mai sensibilă, însă am fost mai des alintată decât mi-aș fi dorit.

Și-am observat un lucru. Când vine vorba de sex, când vor sex toți bărbații alintă. Sau aproape toți. Sper să nu-mi sară în cap vreunul care nu alintă atunci când propune o partidă de amor. Dar de ce așa?! De ce o serie de lingușeli înainte de sex? Oare fără râzgâială nu ne dăm acceptul?! Ba da! Vrem să facem dragoste și fără să fim luate cu lugu-lugu. Avem și noi dorințe, pofte și fantezii. Nu-i musai să ni se spună: „Pisi, te vreau în seara asta”. Serios?! Poți să spui simplu: „Xuleasca, în seara asta facem dragoste”. Este de o mie de ori mai sexi și mai incitant să-ți auzi numele, decât să fii tratată cu același alint cu care sunt „poreclite” probabil mii de femei.

Așa că dragi bărbați, renunțați la porcării. Noi, femeile, suntem atașate de numele noastre. Spunându-ne pe nume, ne captați atenția și ne faceți să ne simțim importante. Spunându-ne pe nume, avem convingerea că vedeți persoana, omul, nu doar femeia purtătoare de pantofi cu toc și fustă scurtă. Toate femeile pot fi „pisi”, însă una singură este ea, cea de care ești îndrăgostit și care poartă cel mai frumos nume. Nimic nu-i mai frumos decât numele rostit de bărbatul iubit, mai ales în momentele de intimitate. Mai ales atunci când se află în brațele tale, te simte prin fiecare por și tu îi șoptești suav numele, ca și cum ar fi cel mai deosebit cuvânt din câte există. Poți să păstrezi „iubito” și alte chestii care vă plac amândurora, dar nu uita să mai pronunți din când în când și numele ei. Contează! Contează pentru că se va simți specială și prezentă cu adevărat în mintea și în sufletul tău.

Sharing is caring!