Relații cu termen de valabilitate prestabilit

Relații cu termen de valabilitate prestabilit...

Dacă mi-ai vedea portofelul, ai spune că sunt femeia cu cel mai puțin stil posibil. Este mare, roz aprins, strident, lăcuit și de prost gust. Când l-am ales, am mers pe premisa că fiind atât de chicios și de săritor în ochi, o să îmi aducă noroc la bani. Bineînțeles că este doar o superstiție prostească, însă cum-necum, portofelul meu roz-bombon are spor la bani. Însă el nu ascunde doar bani, carduri și cartea mea de identitate, ci și un prezervativ Durex, „învelit” într-un ambalaj albastru. Unii păstrează fotografii cu persoane dragi, eu ascund secretul unei nopți. În mod normal l-aș fi folosit sau l-aș fi aruncat, n-am păstrat în viața mea un prezervativ. Nu vedeam rostul acestei acțiuni nebunești. Pentru că da, recunosc, este o nebunie. L-am păstrat de acum câteva luni, atunci când mi-am dat seama că este mai mult decât o „căciuliță”, este un simbol. Acest prezervativ reprezintă certitudinea că relațiile cu termen de valabilitate prestabilit chiar există.

Dacă te întrebi cum este o relație cu termen de valabilitate prestabilit, o să îți explic imediat. Se ia una bucată bărbat frumos de care te îndrăgostești nebunește, apoi trăiești o poveste cu el. Numai că acest bărbat are și un mic „defect”. Ori este nepotrivit pentru tine, ori nu se îndrăgostește de tine, ori pur și simplu nu își dorește o relație cu tine. Bărbatul acesta minune îți oferă în schimb o mare certitudinea aceea că mai devreme sau mai târziu veți încheia orice legătură și contact. Dacă vrei să-mi știi părerea, aș spune că onestitatea lui este de apreciat. Odată ce te previne de la bun început că nu îți poate oferi prea multe, decât ziua de azi și eventual niște momente frumoase, rămâne să decizi tu dacă vrei să trăiești sau nu cu el o relație cu termen de valabilitate prestabilit. Poți să îți asumi acest termen sau nu. De tine depinde cât de mult îți dorești să fii cu el, chiar și numai pentru o scurtă perioadă. Bineînțeles că sunt și masculi care nu îți spun dinainte termenul și ești nevoită să realizezi singură că ai fost prada unei relații de acest gen. Însă nu vorbesc despre aceștia acum, ci despre aceia care au măcar decența de a-ți spune dinainte că nu vor să se implice sau nu pot.

Am trăit și eu o astfel de experiență, tocmai de aceea am și păstrat prezervativul, pentru a-mi aminti tot timpul de acum încolo că relațiile cu termen de expirare prestabilit chiar există și te fac franjuri. Oricât de mult ți-ai dori să fii tare, să accepți și să-ți asumi doar prezentul, nu vei putea. Vrând-nevrând o să te trezești sperând la mai mult. Iar dacă acel mai mult nu vine și nu o să vină niciodată, o să suferi. Relațiile cu termen de valabilitate stabilit dinainte nu sunt pentru oricine. Sunt numai pentru acele femei puternice care se pot detașa și pot face diferența între plăcere și iubire. Dar când plăcerea și iubirea se amestecă, nicio femeie nu va putea să ducă pe umeri greutatea unei relații care s-ar putea încheia oricând. Este ca și cum ai trăi știind că peste două săptămâni urmează să mori. Sigur că este o comparație trasă de păr și exagerată. Dar imaginează-ți că te îndrăgostești așa cum nu ai mai făcut-o de mult, iar el te asigură că nu vei mai auzi nimic de el și nu îl vei mai vedea niciodată după ziua cutare. Cum ai putea să te împaci cu acest gând?! De acord cu tine, dacă nu poți să ai cu el o relație deplină, atunci îți vei dori o despărțire de vis și probabil că o să o ai, dar ce faci după?

Concluzia: Poți să ai o relație cu un termen de expirare stabilit dinainte, nu te împiedică nimeni, însă rănile ți le vei vindeca singură. Relația aceea frumoasă și scurtă o vei trăi în doi, însă durerea de după o vei duce singură. Ești pregătită pentru asta? Chiar se merită? Gândește-te bine!

Sharing is caring!