Relațiile la distanță sunt o mare frecție…

Relațiile la distanță sunt o mare frecție

Nu știu cum de nu m-am gândit până acum să scriu despre relațiile la distanță. Cum de mi-o fi scăpat acest subiect atât de interesant?! Mai ales că eu sunt „halită” de astfel de prostii numite relații la distanță. Înainte să scriu propriile mele argumente, voi afirma că relațiile la distanță sunt o mare frecție! Un fel de frecție la un picior de lemn.

Ieri am citit articolul lui Bogdan StoicaLucruri pe care le ignori ca proasta într-o relație la distanță și m-am gândit să scriu și eu despre acest subiect atât de controversat. Înainte să citiți articolul meu, citiți-l pe al lui Bogdan, el pune punctul pe i mai bine decât mine.

Oamenii ajung să aibă relații la distanță din două motive: fie se îndrăgostesc pe internet, fie le placă omul iubit în alt oraș/ altă țară pentru studii sau muncă.

Chiar dacă sunteți împreună de enșpe ani, vă iubiți mai ceva ca Romeo și Julieta și vă înțelegeți atât de bine de parcă ați fi telepați, relațiile la distanță sunt sortite să eșueze. Aproape nicio iubire nu rezistă distanței, oricât ar fi ea de puternică și de sinceră.

De ce sunt relațiile la distanță o mare frecție? Pentru că:

  • Ochii care nu se văd se uită. Poți să folosești toate aplicațiile de comunicare posibile, mai devreme sau mai târziu, și tu și el veți simți nevoia de a avea pe cineva aproape. Dacă nu ești fizic lângă omul tău, îl pierzi. Suntem construiți să trăim împreună, în realitate. Flacăra se menține vie nu doar prin sentiment și comunicare, ci și prin contact fizic.
  • Tortura. Dorul o să îți macine sufletul și-atunci ce relație mai este aia când nu poți să vezi persoana iubită, nu poți să o atingi, nu poți să-i fi alături? O relație la distanță se transformă rapid într-un chin. Și te saturi te saturi de dor și de suferință.
  • Libertatea. Acum ceva timp circula pe net un citat – dă-i omului libertate pentru a vedea cine este el cu adevărat. Bărbații pot face foarte bine diferența între dragoste și sex. Chiar dacă te iubește, se poate culca fără probleme cu altă femeie. ÎNSĂ, dacă femeia aceea este bună în pat, are câteva calități și este aproape de el, se va îndrăgosti de ea. Pe de altă parte, femeia funcționează la capacitate maximă doar atunci când iubește și este iubită. Energia femeii este emoția. Iar dacă tu ești departe și nu-i mai alimentezi emoțiile, va fi tentată să flirteze cu alți bărbați. Flirtând, este foarte probabil să se îndrăgostească de altul.
  • Tentațiile. Când omul îți este plecat, dracu’ e și mai al dracului și-ți trimite tentații la tot pasul. Parcă încep să roiască în jurul tău tot felul de oameni cu potențial, mai ceva ca muștele. Oricât de mult ai iubi, parcă n-ar strica o ieșire, două sau trei cu altcineva. În fond nu faci nimic rău, doar petreci timp și te distrezi fără să-ți înșeli partenerul. Doar că petrecând timp cu alții, te distanțezi de omul pe care spui că-l iubești și te atașezi de cel care îți este aproape.
  •  Schimbările. N-ai idee cât se pot schimba oamenii aflați la distanță. Femeile parcă înnebunesc dintr-o dată. De ce? Pentru că fiind la distanță, femeia ajunge să se teamă că o vei înșela sau o vei părăsi. Și-atunci, din femeia aia mișto pe care o iubești din tot sufletul, devine o femeie suspicioasă care te verifică, te gelozește și îți pune tot felul de întrebări tâmpite pentru a-ți lua „pulsul”, pentru a se asigura că încă ești al ei și nu o să te pună dracu’ să o înșeli. Iar tu, bărbat fiind, nu o să-ți placă deloc schimbarea ei de atitudine, te vei simți sufocat și o să te îndepărtezi din toate punctele de vedere, nu doar fizic.
  • Sindromul „dacă”. Dacă mă înșală? Dacă mă minte? Dacă se vede cu altcineva? Dacă nu mă așteaptă? Dacă nu mă mai iubește? Dacă mă părăsește? Sindromul „dacă” nu ține de sexul omului. Pot fi afectați atât bărbații, cât și femeile. După o perioadă vei ajunge să-ți pui astfel de întrebări și crede-mă, dacă ajungi în punctul ăsta, deja ești halit. Nu o să mai ai o clipă de liniște și-o să începi să comiți tot felul de greșeli care vor duce la ruinarea relației.
  • Plictisul. O relație la distanță presupune să-ți discuți relația, nu să o trăiești. O să te saturi să tot vorbești despre cât de mult vă iubiți, despre cât de frumoasă a fost ultima voastră partidă de sex, depre planurile voastre de viitor, despre cât de nedreaptă e viața, despre nemurirea sufletului, despre vreme, mâncare, probleme cotidiene, colegi și alte aberații. Vine o vreme când discuțiile nu mai sunt de ajuns.

Relațiile la distanță sunt un adevărat test de rezistență. Pentru ca o astfel de relație să reziste în timp, depărtarea nu trebuie să dureze prea mult SAU, dacă sunteți puternici, vă luați un angajament de comun acord prin care vă promiteți unul altuia cumințenie fără cusur. Adică, nu o să ieșiți cu alți oameni, nu o să comunicați cu alți oameni, nu o să flirtați cu alți oameni și nu o să vă culcați cu alți oameni. Ba mai mult decât atât, o să stați tot timpul bot în bot pe internet.

Dar oare o să rezistați presiunii?! Slabe speranțe. Ochii care nu se văd se uită!

P.S. Într-o relație la distanță unul ajunge să sufere ca prostul, iar celălalt își găsește fericirea în altă parte. „Frumi”, nu? 😉

Sharing is caring!