Spionajul, curiozitate sau obsesie?!

Spionajul, curiozitate sau obsesie?!

Femeile sunt curioase din naștere. Nu cred că s-a născut femeia care să nu-și fi cercetat pe internet iubitul, fostul iubit, viitorul iubit, fostele iubitului, muierile care se dau la el sau pe cele care par dubioase. De asemenea ele verifică și neamurile, dar și neamurile neamurilor. Nu cred că există vreo femeie care să spună – eu n-am spionat niciodată. Dacă îmi spui asta, minți cu nerușinare, fetică!

Spionajul se află în sângele femeilor!!!

În ziua de astăzi toată lumea are cont de Facebook, iar unii dintre noi avem conturi și pe alte rețele de socializare, plus site-uri personale. În momentul în care faci parte din mediul online, îți asumi acest lucru și accepți faptul că vei fi căutat, vizitat și studiat. Mi se pare o mare cretinitate să te simți invadat. Într-adevăr, este o linie fină între curiozitate și obsesie. Una este să verifici contul cuiva de facebook pentru a vedea ultimele noutăți și cu totul altceva este să-i scrii pe toate conturile posibile. Aici da, vorbim de nebunie curată.

Și eu fac parte din rândul spioanelor. Mi-e aproape imposibil să mă abțin. Dacă l-am plăcut și dacă mi-a fost drag, am căutat „referințe” pe internet despre el. Pur și simplu caut, stă în natura firii mele. Motivul predominant pentru absolut toate femeile este curiozitatea – vrem să știm tot, să aflăm tot, să fim la curent cu tot. Sunt și cazuri în care aceste căutări îți dezvăluie un adevăr pe care bărbatul în cauză refuză să ți-l spună și atunci, dacă tot simți că e ceva în neregulă, rămâne în grija ta să afli. De asemenea să nu uităm de momentul numit despărțire. După despărțire toate muierile verifică profilurile fostului pentru a fi la curent cu starea și schimbările din viața lui dar și din cauza dorului, la naiba!

Am fost spioană, am fost și o mică hărțuitoare. Nu spun că am procedat corect, uneori am întrecut limita, știu asta, tocmai de aceea și spun că limita dintre curiozitate și obsesie este fină. Iar de la obsesie la nebunie este doar un pas mărunt. Cine dracului nu caută?! Din surse sigure știu că și bărbații caută, iar motivele lor sunt cam aceleași ca și ale noastre. Chiar dacă am căutat și am exagerat în căutările mele, nu am făcut rău nimănui și nici nu aș fi făcut rău cuiva, indiferent ce aș fi aflat. Dacă am căutat, am făcut-o pentru mine. Pentru că eram curioasă, pentru că muream de dor, pentru că îndoielile mă omorau, pentru că neliniștea nu îmi dădea pace sau pentru că simțeam că ceva necurat se afla la mijloc.

Spre deosebire de alte spioane, eu mai am și prostul obicei de a-i spune omului: știi, te-am căutat pe facebook și te-am găsit. Ți-am văzut pozele cutare, neamurile cutare, am văzut că ai făcut cutare lucru, că ai fost în cutare loc și tot așa. Îmi dau cu părerea fără jenă. În nebunia mea, îi spun întotdeauna omului că l-am căutat. De ce? Pentru că atât timp cât nu fac nimic rău, nu îmi fac simțită prezența și nu deranjez pe nimeni, nu dau cereri de prietenie, nu dau like-uri și nici nu comentez, consider că nu greșesc cu nimic! Cu ce te deranjează dacă văd?!

Prima fază este întotdeauna curiozitatea,

apoi căutările devin verificări de rutină

sau pură obsesie!

Azi mănânc o ciorbă care nu îmi place. Urăsc să-mi scrie cineva pe toate căile posibile doar-doar de-oi vorbi. Nu merge așa. Dacă vreau, vorbesc. Dacă îmi place cineva, demonstrez. Dacă m-am îndrăgostit, simte el cu vârf și îndesat. Dar dacă spun civilizat că NU azi NU și nici altă dată, atunci cel mai bine este să mă lași în pace. Cu toate acestea, nu pot interzice unui om să-mi viziteze blogul sau să arunce un ochi pe facebook-ul meu. Dracu’ să-l ia de facebook, uită-te dacă ai ce vedea! Dracu’ să-l ia de blog, citește și recitește de câte ori îți poftește inima! Aș fi ipocrită să spun că sunt hărțuită sau mă simt agasată în condițiile în care mi-am asumat prezența în mediul online.

Poate că suntem invazive, poate că exagerăm adesea, poate că suntem prea curioase, nebune sau obsedate, dar frățică, atât timp cât ai conturi de socializare, trebuie să-ți asumi acest fapt. Asumă-ți că ești cercetat, că ochii sunt ațintiți asupra ta și nu poți face nicio mișcare fără să aflăm, mai devreme sau mai târziu, adevărul!

Așa că lasă mofturile, femeile spionează!

Ori accepți, ori block!

Dar dacă dai block, ți-ai dat foc la pălărie!

Sharing is caring!