Tehnici de vindecare după despărțire

Dacă vrei să nu mai plângi, atunci încetează să mai plângi. Oprește-te! Orice învăț are și un dezvăț! Oricât de mult ai plânge, mai devreme sau mai târziu, ochii tăi vor seca.

Până la urmă de ce plângi? Întreabă-te de ce plângi! Sigur că îl iubești, altfel nu ai plânge. Dar dacă te-a părăsit, te-a făcut să suferi, te-a umilit sau, pur și simplu, s-a purtat cu tine ca un dobitoc, atunci nu îți merită lacrimile. Plângi după o himeră, după fantoma unui iubit imaginar. Pentru că el nu era deloc așa cum îl credeai tu. Sau dacă a fost atât de minunat pe cât ai crezut, vezi bine că s-a schimbat în rău. Chiar dacă a fost cândva bun și perfect pentru tine, acum nu mai este și nu va redeveni acel om pe care l-ai iubit. Odată ce conexiunea dintre voi s-a întrerupt, aproape nimic nu va putea să restabilească legătura profundă pe care ați avut-o. Așa că nu mai plânge.

Ai două posibilități pentru a-ți reveni:

  1. Stop și amintește-ți doar lucrurile frumoase! Până la urmă trebuie să apreciezi acea relație chiar dacă s-a terminat. Ai iubit, ai fost iubită, ai niște amintiri frumoase pe care nu ți le va fura nimeni. Fii bucuroasă că ai avut privilegiul de a întâlni iubirea. Chiar dacă el a plecat și este de domeniul trecutului, o să ajungi să iubești pe altcineva. Dacă s-a terminat nu este deloc un capăt de țară. Cu toții avem capacitatea de a iubi de mai multe ori în viață, nu doar o dată, așa cum cred majoritatea oamenilor. Dă-ți șansa de a iubi pe altcineva!
  2. Stop și amintește-ți toate defectele și răutățile pe care ți le-a făcut. Deși nu este tocmai sănătos și nu recomand această „tehnică de vindecare”, dacă te ajută, amintește-ți tooooaaate relele pe care ți le-a făcut. Amintește-ți că te-a făcut să suferi, că te-a mințit, te-a înșelat și ce ți-a mai făcut rău sau neplăcut. Adu-ți aminte că are defecte și din cauza acelor defecte tu nu ai fost niciodată pe deplin fericită cu el. Conștientizează faptul că această despărțire nu este o suferință, ci o eliberare. Ai scăpat de un om care în loc să te facă fericită, îți făcea rău, te făcea să plângi. Dacă te ajută, detestă-l în tăcere până când vei simți că nu îl mai iubești și nu mai simți nevoia să plângi după el sau din cauza lui.

Sănătos este ca după o despărțire să-ți acorzi un moment de „doliu”, cum îi spun eu. În acea perioadă poți să plângi și să te gândești la el și la trecut. Poți să cântărești lucrurile frumoase și lucrurile urâte, apoi să iei decizia de a o lua de la capăt, pe un alt drum. Zilele de doliu vor fi pentru tine un soi de curs în care îți vei promite să nu mai repeți aceleași greșeli în relația viitoare. Vei conștientiza unde ai greșit tu și unde a greșit fostul, iar data viitoare vei învăța să alegi nu doar bărbatul potrivit, ci și să acționezi așa cum trebuie pentru a avea o relație frumoasă. Dar ține-te de cuvânt!

Înțelege că uneori iubirea se sfârșește! Poate că nu e nimeni de vină! Așa a fost să fie! Poate că nu sunteți sortiți unul pentru altul! Nu mai plânge și nu îți mai trăi viața în amărăciune. Uită-te în jur, ai toate motivele să îți ștergi lacrimile și să zâmbești.

Viața ta nu se încheie la un bărbat. Viața ta devine mai bună după ce acel bărbat toxic pleacă! Nu te-a părăsit, de fapt ți-a dat ocazia să fii fericită cu adevărat cu altcineva!

Sharing is caring!