Un bărbat și o femeie pot fi doar prieteni?

Un bărbat și o femeie pot fi doar prieteni?

 – Cine e domnișoara care este cu tine?

– O prietenă. Avea și ea treabă în locul X și am mers împreună. Își dorea demult să ajungă aici.

– Doar prietenă și nimic mai mult?

– Doar prietenă și nimic mai mult.

Și s-a lăsat liniștea din partea mea. Am preferat să-mi înghit cuvintele decât să-i fac fel și fel de reproșuri. N-avea sens să fac o scenă „de la distanță”.

În astfel de situații nu reacționez deloc matur sau inteligent, însă am făcut-o pentru a doua oară cu același bărbat. De ce? De dragul lui și al meu. Nu pentru că mi-ar fi frică de singurătate sau pentru că țin cu dinții de legătura asta, ci pentru că știu că dincolo de orice escapadă, avem încă motive să fim…

Sunt o femeie geloasă și o ființă care urăște să fie mințită. Așa cum spuneam în articolul anterior, sunt capabilă să-i ofer bărbatului libertatea necesară, chiar dacă este doar o libertate imaginară. Îl pot lăsa să-și îndeplinească anumite curiozități, dorințe sau fantezii cu o altă femeie, însă vreau să știu când se întâmplă asta și mai vreau ca aceste lucruri să nu devină un obicei. Nu pot să trăiesc astfel pe termen lung, însă prefer să-mi spună că are nevoie de „diversitate” chiar dacă mă doare și mă face să cred că nu sunt de ajuns.

Pot să tolerez multe, însă nu la nesfârșit.

Nu am îndoieli, știu cu cine „votez” și aleg ca și de data aceasta să merg înainte cu el. Este un test de rezistență pentru mine și o lecție de viață pentru el. Dincolo de orice escapadă, poveste sau iubire, nici eu și nici el nu am mai întâlnit oameni care să ne semene. Și asta ne apropie, chiar dacă fiecare dintre noi avem păcatele noastre și suntem atât de diferiți.

Lui îi fug ochii și mințile, eu îmi împart sufletul între el și vechea muză a acestui blog. Suntem ok. Ne potrivim. Suntem sacul și petecul. Tusea și junghiul. Suntem unul pentru altul – ținem unul la altul, ne zâmbim, ne strângem în brațe, vorbim și ne confesăm parțial, însă eu nu-i sunt de ajuns, însă nici el mie. Lipsesc lucruri, însă când suntem împreună parcă nimic nu mai contează.

Și totuși, un bărbat și o femeie pot fi doar prieteni?!

În viața mea am avut doar doi prieteni bărbați. Și când spun prieteni, mă refer la prieteni în adevăratul sens al cuvântului, nu amici sau parteneri de distracție. Oameni pe care să mă bazez, cu care să pot discuta orice, în care să am încredere totală, pentru care aș fi făcut orice și le-aș fi dat totul pentru a fi fericiți și împliniți.

Cu unul din ei, după o prietenie inimaginabilă de șase ani, am dat-o în iubire, apoi în obsesie și nebunie. Mare greșeală. S-au adunat și mai mulți ani la povestea noastră, iar el s-a transformat în dragostea vieții mele, însă acum nu ne mai vorbim și probabil că nu vom mai vorbi niciodată. Nu mi-e dor de el ca bărbat, însă de el ca prieten mi se sfâșie sufletul de cât de mult îmi lipsește.

Celălalt este în continuare prietenul meu, o prietenie bazată pe respect reciproc și încredere. Lui îi datorez viața frumoasă pe care o am acum. Suntem frații pe care niciunul dintre noi nu i-a avut. Lucrurile nu au fost și nu o să fie  niciodată altfel.

În rest, mi-am „terfelit” toate „prieteniile” cu bărbații. Cu amicii am flirtat și flirtez în continuare. Uneori mă rezum doar la atât, alteori îmi trăiesc curiozitățile și transform amicițiile în „prietenii cu beneficii”. Orice femeie are o „rezervă pentru zile negre”, nici eu nu sunt o excepție.

Așadar, știu sigur că un bărbat și o femeie pot fi doar prieteni, însă mai știu și că linia este fină și că lucrurile pot degenera rapid.

De ce alegem, totuși, să pierdem un prieten care ar putea fi alături de noi toată viața pentru câteva partide de sex care, oricum, strică lucrurile într-un ritm alert?! Oricât ar fi potrivirea sexuală de „potrivită”, 90% din prietenii se duc pe apa sâmbetei.

Un bărbat și o femeie pot fi doar prieteni?

De ce trec oamenii de la „prieteni” la „amanți”?

Niciodată! Prietenia dintre un bărbat și o femeie ajunge în așternuturi! Femeile sunt făcute pentru a fi iubite, nu pentru a fi prietene cu bărbații. – Cristian Charles.

Treaba este simplă! Nu există prietenie între un bărbat și o femeie. Dacă el ți-a spus că este „doar o prietenă”, te minte. Este o parteneră de sex. – Cristian Charles.

Dacă fata arată nașpa, mai mult ca sigur pot fi doar prieteni. – Cătălin Adam.

Da! Eu am fost prietenă cu un bărbat timp de 8 ani, până am părăsit orașul unde locuiam pentru a mă căsători. A fost cel mai bun prieten și confident al meu. Mi-a fost mai ceva ca un frate și nu era nici gay, nici nu am avut între noi alte gânduri în afară de respect și arăta și bine. – Florina Vitiuc Caraivan

Nu! Categoric nu! Eu, de exemplu, după 12 ani de așa zisă „prietenie” am ajuns să mă căsătoresc cu prietenul. Apoi mi-a spus că el de fapt era îndrăgostit de mine de atunci, doar că aștepta să mai cresc. Deci, prietenul mă proteja și educa. Avem 24 de ani de căsătorie, pe cei cu prietenia nu îi mai adaug. – Livia Paraschiv

Da! Și ca fată pot spun că, făcând o comparație, băieții sunt mai buni prieteni decât fetele. Fetele au tendința de a fi mai rele, ușor invidioase chiar și cu propriile prietene. Băieții sunt mai sinceri și mai prietenoși. – Simina Anton

Întrebarea corectă ar fi: un bărbat și o femeie pot fi și prieteni? – Daniela David Vlad

Niciodată! Bărbatul, indiferent cât de prieten este cu o femeie, mereu o să-și dorească să se culce cu ea. Desigur, și femeia la fel, doar că într-o mai mică măsură. – Gabriel Cătălin Vasile

Se poate, însă de la o simplă prietenie se poate ajune la ceva mai mult. Și asta îți poate marca viața. – Enache Diana Andreea

Nu. Mai devreme sau mai târziu unul din ei o să vrea mai mult. Sau pot fi, dar doar dacă unul e gay. Am avut și eu un „cel mai bun prieten” și ghici ce s-a întâmplat?! – Ella

Nu, sub nicio formă. Cel puțin unul dintre cei doi se gândește să i-o tragă celuilalt. E demonstrat științific.”- Șteff Ștefan

Da. Cele mai bune „prietene” ale mele sunt bărbați. – Henter Annemary

Da, există doar pe Facebook. – Ciprian Prisacaru

Da, pot fi doar prieteni dacă amândoi cunosc și simt bine valoarea prieteniei. Singura condiție, care cred că este piatra de temelie a unei prietenii dintre un bărbat și o femeie, este să nu fi fost iubiți înainte. – Cristi Anton.

Așa ne mințim, că da. Însă măcar din partea unuia trebuie să existe un interes. Am prieteni băieți pentru că nu am niciun interes, însă nu pot băga mâna în foc pentru ei. – Katy Katya

Între un bărbat și o femeie nu poate exista prietenie. Poate exista pasiune, dușmănie, dragoste, dar nu prietenie. – Oscar Wild

Cam acestea au fost, pe scurt, răspunsurile voastre la întrebarea mea de pe Facebook.

După o mulțime de alte răspunsuri de „da” și „nu”, am ajuns la concluzia că majoritatea prieteniilor sfârșesc în pat. Suntem niște animale masochiste. Ne lăsăm dominați de instincte chiar dacă știm că „după” o să suferim ca naiba. Dincolo de raiul prieteniei se află pasiunea și iadul celor doi amanți. Mizeria păcatului.

Culcă-te cu un prieten/ă și o să câștigi un/o amant/ă ocazional/ă, însă o să pierzi un OM pe care îl iubești. Știi bine că îl/o iubești!

Sharing is caring!

10 thoughts on “Un bărbat și o femeie pot fi doar prieteni?

  1. Pai nu pot fi si crede-ma ca nici nu iti doresti. Ok, poate daca ai un coleg mai in varsta si prea putin atractiv pentru tine desi e un „baiat” de supertreaba. Apropo… te pup dulce, damo! :*

  2. …prietenia dintre un barbat si o femeie poate exista cu o singura conditie…ca el si ea sa aiba o rezistenta fizica supraomeneasca,adica sa nu li se faca somn niciodata unul in prezenta celulilalt…ca daca se baga in pat amandoi,invinsi de somn…s-a rupt filmul si prietenia!

  3. …adica sunt rau daca imi strang prietena in brate sa nu-i fie frig…pai as putea sa o las sa doarma pe marginea patului?

  4. ….ooooo pasha cat de darnic esti,mai mult decat in visul meu…pe podea zici?…la cat esti de cruda si podeaua mi se pare de puf!…as fi putut sa nu dorm deloc daca imi puneai scobitori in pleoape si 1000 de lucsi in ochi!

Comments are closed.