Unele femei s-au născut ca să fie neveste

Unele femei s-au născut ca să fie neveste, altele s-au născut pentru a fi celebre, fericite, de succes…

Pentru unele femei singurătatea este o adevărată tragedie. Fac din măritiș un scop în viață și dacă nu le iese pasența înainte să împlinească 30 de ani, devin depresive. Se văd fiind soțiile unor bărbați pe care să îi iubească și să îi îngrijească cu bucurie. Se văd având o droaie de copii, făcând enșpe feluri de mâncare sâmbăta, cocolind duminica, schimbând la scutece căcate, cârpind ciorapi și chiloți, făcând liste de cumpărături și toate acele lucruri pe care le fac soțiile și mamele. Sunt puțintel eroine, ce-i drept. Dar nici femeile singure nu-s mai prejos, au alt gen de realizări, uneori ating un tip de succes la care abia dacă ajung unii bărbați.

De când mama dracului e o așa tragedie să fii singură?!

De când e un păcat să fii femeie singură?!

Nu prea le înțeleg pe fetele care se dau cu capul de toți pereții că sunt singure. Nu prea le înțeleg nici pe cele care se dau de anul morții că nu-s măritate. De ce este așa important să-ți trăieși viața în jurul unui bărbat sau pentru un bărbat?! Singură chiar nu reprezinți nimic?! Când vei învăța să trăiești singură și să fii fericită așa, crede-mă, îți vei pierde singurătatea. Vei cunoaște bărbatul potrivit care se va îndrăgosti de tine așa fascinantă, puternică, sigură pe tine, minunată și de succes așa cum poți fi. Bărbații sunt extrem de atrași de femeile mândre și la propriu și la figurat.

Fetelor, ca să fiți fericite în doi, trebuie să învățați să fiți fericite singure. O femeie care nu se simte bine cu ea însăși, cu greu își va găsi echilibrul și bucuria alături de un bărbat. Și s-o mai spun și p-aia dreaptă, dacă tu nu te iubești și nu te prețuiești, cine naiba să te iubească și cine să te vadă la adevărata valoare dacă tu însăți nu-ți aloci locul cuvenit în viața ta?!

Oamenii vin și pleacă. Trebuie să înțelegi că singura persoană care o să rămână întotdeauna alături de tine ești TU. Vor veni zile când se vor risipi până și prietenii, când nu o să mai ai cu cine să-ți petreci timpul, când nu o să mai ai cu cine să ieși, când nu o să mai ai cu cine să te distrezi. Ce o să faci atunci? O să rămâi cu tine, tocmai de aceea trebuie să înveți să faci lucruri doar tu cu tine și sa te bucuri de acele momente liniștite, dar extrem de frumoase.

Ce-ar fi să te bucuri de viață și fără un bărbat?

Nicio căsnicie nu este așa cum pare. De afară totul pare perfect, însă în realitate traiul în doi poate fi extrem de greu și de dureros. Și să nu uităm că frica pentru cineva este cea mai mare frică posibilă. Să-ți fie frică pentru el, să-ți fie frică de abandon, să-ți fie frică de infidelitate, să-ți fie frică de divorț, sunt frici mari la care ești expusă permanent atunci când ești căsătorită. Îți poți asuma aceste riscuri? Iar dacă se va ajunge să îți fie frică de el și de reacțiile lui, atunci traiul tău va deveni chiar tragic și trebuie să fugi, să fugi mâncând pământul!

Căsătoria nu este o realizare, căsătoria este o muncă permanentă. Frumoasă poate, dar tot muncă este. Crezi că ești în stare de o asemenea construcție? Eu nu! 😀

Sharing is caring!