Zilele negre ale singurătății

Zilele negre ale singurătății...

Sunt câteva zile pe an în care te sufoci. Simți cum viața ți se prelinge din piele și nu poți face, efectiv, nimic pentru a stopa profunzimea tristeții. Te simți neputincioasă și vrei sau nu vrei, îți reevaluezi trecutul. Din nou. Pentru a mia oară te gândești la ce a fost, la ce ai făcut și la ce ai fi putut face. Te învinovățești sau din contră, în mintea ta îl faci cu ou și cu oțet pe bulangiul care te-a rănit. Fie că ți-e dor de nemernic sau, pur și simplu, te simți singură, în acele zile ale singurătății suferi și probabil că plângi într-un mare stil. Te simți mai a nimănui ca niciodată.

Care sunt zilele negre ale singurătății? Sărbătorile, ziua lui de naștere și probabil că și de ziua ta de naștere. S-ar putea chiar să ții minte și ziua când v-ați cunoscut, dar și ziua când v-ați despărțit. Toate sunt zile perfecte pentru bocit. Asta dacă poți să bocești La mine dacă a trecut durerea aceea acută, aleluia lacrimi.

Întrebarea este, de ce mama naibii suferi? Te înțeleg că atunci când vine fatidicul Revelion îți pui lenjeria roșie, dar nu ai cu cine să te pupi sub vâsc, dar adevărul este că nu ești singură. Ai familie, ai prieteni și cu siguranță, pitit după vreun colț, există un „drăguț” care te place în secret. Deschide ochii. Știi foarte bine că nu ești singură și totuși plângi că fraiera. Știu că dragostea apropiaților nu o poate suplini pe cea pe care tu ți-o dorești cu adevărat, dar poți câștiga altă iubire. De ce te-ai focusa tocmai pe cea care ți se refuză?! Dacă ai vrea, dacă ți-ai pune rotițele în mișcare și ți-ai scoate atuurile la înaintare, cu siguranță ai găsi un creștin cu care să-ți petreci vremea. Nu, nu trebuie să fie ca fostul. Nu trebuie să-l iubești musai. Trebuie doar să-ți acorzi șansa de a ieși din casă, de a cunoaște oameni și de a interacționa cu ei.

Sărbătorile oricum insuflă o stare de melancolie, dar cred că n-are rost să faci din Crăciun, de exemplu, o adevărată dramă sau un prilej de a sta încuiată în casă, în pijamale, ca să bagi în tine ca sparta. Cu atât mai mult n-ar trebui să fii tristă de ziua ta de naștere. Este ziua în care primești cea mai multă atenție. De ce ți-ai umbri fericirea și ți-ai acorda atât de puțină importanță gândindu-te la fostul?!

Cât despre ziua lui de naștere ei bine, aici e altă mâncare de pește. Poate că îți amintești toate acele cadouri și surprize pe care i le-ai făcut. Poate că ți-ai adus aminte și de toate momentele fericite pe care le-ați petrecut împreună. Poate că ți-e dor de el frumos și fericit, așa cum este orice om de ziua lui. Poate că ai vrea să-i auzi vocea mulțumindu-ți pentru acel „la mulți ani” pe care doar tu i-l spui cu inima în gât de emoție, dar crezi că mai are vreun rost?

Știți ce ar trebui să facem de zilele negre ale singurătății? Să programăm niște evenimente din alea pe care să le ținem minte toată viața. Care să bată la fundul gol orice triste posibilă. Care să ne facă să ne amintim de acele zile nu pentru că au fost îngrozitoare sau pentru că, de exemplu, a fost ziua în care X și-a băgat ceva în fundul nostru, ci pentru că am făcut cutare lucru nou și a fost frumos, minunat și extraordinar. De pildă, de ziua lui de naștere ar trebui să pleci undeva, oriunde, într-un weekend fabulos cu cineva apropiat ție sau cu vreun amant abia cunoscut!

De ce nu ți-ai acorda șansa de a transforma o zi fatidică într-o zi incredibilă? Renunță să mai invoci tot felul de motive închipuite. Dacă vrei, poți transforma orice zi fatidică într-o zi fericită, de care să-ți aduci aminte cu bucurie. Nu există nu pot! 🙂

P.S. Și nu, nu sunt ipocrită, știu că am „aruncat” într-o căsuță electronică un „la mulți ani” nedorit.

Sharing is caring!